Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

DİCLE SANAYİ SİTESİ KEŞKESİZ YAPILMALIDIR

Dicle’de yapılması planlanan projeler arasında yıllardır hayata geçmeyi bekleyen, hizmete girmesi için birçok kez dillendirilen ve artık Dicle’nin olmazsa olmazı haline gelen ihtiyaçlarından olan Sanayi Sitesi’ne kim, nasıl bakıyor?

Konu hakkında haberlerimizi ilerleyen süreçte yapabiliriz. Şunu Dicle Kamuoyuyla paylaşmak isteriz ki, birçok esnafla bu konuyu sohbet havasında konuştuk.

Genel eğilim şöyle, ilçe merkezinde hizmet veren demirci esnafı müşteri kaybetme endişesi nedeni ile sanayi sitesinin hemen yapılması taraftarı değil gibi. Ama konuştuğumuz mobilya esnafı ise, sanayi sitesinin yapılması taraftarı. Yer bakılıyor sanırım sanayi sitesi için. Tabi bunun için bir de bütçe lazım.

Dicle Sanayi sitesi, Dicle ve Diclelilerin yerli ve milli projesidir. Ayrısı, gayrısı olmadan birlik, beraberlik içinde dayanışma yaparak el ve gönül birliğiyle Dicle Sanayi Sitesi bir an önce yapılarak İlçemizi kazandırılmalıdır.

Şu da bir gerçek ki, sanayi sitesi Dicle’nin hangi köşesinde olursa olsun, Ergani’den, Diyarbakır’dan daha yakın olacak, hem de çok yakın olacak. Tabiri caizse müşterinin ayağı yeter ki bir kere alışsın. Gerisi esnafın ustalığına, dürüstlüğüne ve müşterileriyle ilişkilerine bağlı bir ekonomik eğilim göstersi olacak tabi ki. Bunu yadsıyabilen varsa, buyursun lütfen.

Temennimiz, başta Dicle Belediye Başkanı Felat Aygören olmak üzere, esnafıyla, eşrafıyla, bu konuda söz sahibi ve hakkına sahip olan değerli isimler müzakere ederek sadece bugün için değil, yarınların ihtiyacını da düşünülerek Dicle’ye her alanda ve anlamda eksiksiz, donanımlı, sağlam temeller üzerine kurulacak olan modern bir Dicle Sanayi Sitesi yaparak vatandaşların hizmetine sokar.

Fazla söze ne hacet! Başta başlığımızda da belirttiğimiz gibi Dicle Sanayi sitesi keşkesiz yapılmalıdır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.