Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

ÖRNEK OKUL VE ÖRNEK ÖĞRETMENLERİ…

06.03.2020
589
A+
A-


Bugün Dicle Bülteni ve Hasan Dayan olarak Dicle Şehit Bilal Dicle Anadolu İmamhatip Lisesi’ni ziyaret ettik.


Okulu fırsat bulduğumuz ölçüde İmam hatip mesek dersleri hocamız Abdulcabbar Hocamız eşliğinde gezdik. Okuldaki yangın ve deprem tabikatının haberin yaptık. Diyebilirm ki, eğitimyle, öğretmenleriyle, ortamıyla son derece kaliteli ve başarılı bir okul.Sadece Dicle’de değil, Diyarbakır genelinde de örnek olabilecek birkaç lise sayınız deseniz, rahatlıkla bir tanesi Dicle Şehit Bilal Dicle Anadolu İmamhatip Lisesi’dir diyebilir. Kuran-ı Kerim eğitim sınıfı, son derece modern imkanlarla donatılmış, emsallerin kıskandıracak türden.


Yemekhane, pansiyon ortamı modern imkan ve mekanlardan oluşuyor. Okula ismini veren ise, Dicleli hemşerimiz Cennet mekan Şehit Bilal Dicle. Bu vesileyle bir kez daha okula ismini veren Şehidimize Allah’tan rahmet, sevenleri ve yakınlarına başsağlığı, sabırlar diliyorum. Okulun bahçesinde hummalı bir çevre düzenlemesi vardı. Okul olarak milli eğitime bağlı oldukları için, taberi caizse kendi yağında kavruluyorlar sanırım. Tabi okula en az 3 işkur çalışanın ihtiyaç olduğunu da gözlemledim.


Okuldan ayrıldıktan sonra şahsi insiyatiimi kullanarak, Dicle Belediye Başkanımız sayın Felat Aygören’i aradım ve okulda gördüğüm çevre düzenlemesi çalışmalarından bahsederek, belediye olarak söz konuda katkı koymaları ricasında bulundum.

Kendisini Dicle ve Diclelire hizmet etmeye adayan değerli köylüm, ilçemizin şehrül emini, Saygıdeğer Dicle Belediye Başkanımız Sayın Felat Aygören, ricamı kırmayarak, okuldan kendilerine böyle bir talebin iletilmesi halinde, kepçe kamyon, ne gerekiyorsa hal edeceklerin söyledi. Allah, Dicle Belediye Başkanımız Sayın Felat Aygören’den bu örnek davranışından dolayı razı olsun inşallah. Hani derler ya, “Bu dünyada ya bir eserin, ya da bir dikili ağcın olacak” diye. Gerçekten de öyle.


İlerleyen zamanlarada hayranlıkla başarılı eğitimlerin fırsat buldukça takip ettiğim Şehit Bilal Dicle İmam Hatip Lisesi’ndeki örnek etkinlikleri haberleştirerek, sizlerle paylaşabilirm.


Misafirpervirlikleri için okul Müdürümüz Osman Özkan’a ve bana okulu gezdiren sınıfında ağırlayan İmam hatip meslek dersleri Hocası Abdulcabbar Tuna Hocamıza özel teşekkürlerimi iletiyorum.selam ve saygılarımızla,


Dicle Bülteni / Hasan Dayan

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.