Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır 35°C
Parçalı Bulutlu
Diyarbakır
35°C
Parçalı Bulutlu
Paz 33°C
Pts 35°C
Sal 36°C
Çar 36°C

GERİDE BAŞKA NE KALDI?

9 Ekim 2020 21:18
792
A+
A-

Gazeteci Hasan Dayan yazdı: Geride başka ne kaldı?

Tarihler yine acı bir günü gösteriyordu. O gün keşke bizleri derinden üzen menfur saldırı gerçekleşmeseydi. Acı haber tez ulaşır derler ya, gerçekten de öyle oldu. Keşkeklerin kifayetsiz kaldığı hüzünlü haberi, menfur saldırının gerçekleştiği gecenin ertesi gününde ne yazık ki öğrendik.

AK Parti Dicle İlçe Başkanı Deryan Aktert büyüğümüzün Şehit edilişi sonrası kelimeler anlamsız kılınmış, sözcükler boğazlarda düğümlenmiş ve geride acılı ailesi kalmıştı. AK Parti Dicle İlçe Başkanı Deryan Aktert büyüğümüzün Şehit edilişinin yıl dönümünde kendisine Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Mekanı cennet olsun inşallah.

Cennet Mekan Şehit Başkanımızın şehadete yürümesinin ardından “ Geride başka ne kaldı” başlıklı makalemi kaleme almıştım. AK Parti Dicle İlçe Başkanı Deryan Aktert büyüğümüzün Şehit edilişinin yıl dönümünde o yazımı arşivimden buldum ve cennet mekan Şehit Deryan Aktert büyüğümüzün anısına bir kez daha paylaşıyorum.

İşte bana ait olan 13 Ekim 2016 Perşembe tarihli o köşe yazım:

GERİDE BAŞKA NE KALDI?

Siyasette onarımı mümkün olmayan tahribatların yaşandığı süreçleri, halk kaygıyla izliyor.

Analar ağlamasın diye yazdım yıllar yılı. Ama maalesef Hakkari ve Yozgat’ta ağlayan anaların bir daha ağlamaması için var olan siyaset dünyası, bu kez namluların hedefi oldu.

Önce geçtiğimiz Eylül ayında,Hakkari’de 1 Kasım Milletvekili Genel Seçim’inde AK Parti 1. sıra adayı olan Ahmet Budak, Şemdinli ilçesinde uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitirdi.

İçinde bulunduğumuz Ekim ayında ise 2 saldırı haberi peş peşe geldi.

AK Parti Van’ın Özalp İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Muştu, evi basılarak uğradığı saldırı sonucu, çocuklarının gözü önünde uzun namlulu silahlarla öldürüldü.

Diğer saldırı haberi ise, birkaç gün önce Dicle İlçesi’nde duyuldu.

AK Parti Dilce İlçe Başkanı Deryan Aktert, ilçenin Hani yolu çıkışında bulunan kendisine ait akaryakıt istasyonunda, silahlı saldırıya uğradı. Gerçekleştirilen silahlı saldırı sonucu AK Parti Dicle İlçe Başkanı Deryan Aktert, yaşamını yitirdi.

Maalesef ama maalesef, AK Partili bazı siyasetçileri hedef alan saldırıların ardından geriye, ağlayan analar, eş ve yetim kalan çocuklar ile acılı akraba, eş, dostla, seveni kaldı.

Söyler misiniz geride başka ne kaldı?

Yaşamını yitiren AK Partili siyasetçilerin geri getirilememesinden başka  geride boş, eksik kalan, yapılmayacak olan başka ne kaldı?

Bir sonraki genel seçimlerde AK Parti Hakkari 1’nci sıra Milletvekili adayı için, başka isim bulamayacak mı? Elbette bulacak, hem de ölümlerden bunalan bazı vatandaşların da, gönüllü desteğini alarak bulacak.

AK Parti Van’ın Özalp İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Muştu’nun öldürülmesiyle birlikte, İlçe Başkan Yardımcılığı koltuğu boş mu kalacak?

Ya da,AK Parti Dilce İlçe Başkanı Deryan Aktert’in öldürülmesi sonrası, AK Parti’nin Dicle İlçe Başkanlığı kapanacak mı?

Tabi ki hayır.. AK Parti teşkilatı belki yerleri doldurulmayacak öldürülen milletvekili adayı Ahmet Budak, Van’ın Özalp İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Muştu ve Diyarbakır’ın Dicle İlçe Başkanı Deryan Aktert isimlerini, geri getiremeyecek, (yüce Allah’ın takdiriyle) ama halkın iradesiyle iktidara taşıdıkları AK Parti teşkilatı olarak, Türkiye’nin bütün il ve ilçelerinde var olmaya devam edecekler kuvvetle muhtemel.

Bununla ilgili AK Parti Dicle İlçe Başkanı’nı cenaze namazının ardından açıklama yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Mehdi Eker, bakın konuşmasında hangi mesajlar verdi?

EKER: BİZİ ÖLDÜREREK TÜKETEMEZSİNİZ

Dicle İlçesi’nde bulunan Yeni Cami’de kılınan cenaze namazının ardından konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Mehdi Eker, ‘Biz bu kardeşlerimizin şahadeti ile AK Partililer olarak diyoruz ki; bizi siz öldürerek tüketemezsiniz. Biz tıpkı Deryan kardeşim gibi şerefli ölümü zulme rıza göstermeye yeğ tutmuşuz. Ama PKK zannetmesin ki AK Parti’ye dönük bu kanlı eylemleri gerçekleştirerek bizi doğruları söylemekten, bizi doğruları haykırmaktan, bizi Türkiye’nin Türk ve Kürt soylu vatandaşlarına hizmet etmekten asla alıkoyamaz. Biz mücadelemizi devam ettireceğiz. AK Parti, Türkiye’nin birlik ve beraberliği için vardır. Başkalarının hesabına taşeronluk yapan bir parti değildir” dedi.

TEŞKİLAT BAŞKANI DÜNDAR: HEPİMİZİN BAŞI SAĞOLSUN

Kendisiyle görüştüğüm AK Parti Diyarbakır İl Teşkilat Başkanı Sayın Mehmet Ali Dündar, paylaştığı taziye mesajında, ‘Uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Demokrasi Şehidi Dicle İlçe Başkanımız Deryan Aktert’e Allah’tan rahmet, ailesine sabırlar dilerim. Başta tüm teşkilatımıza ve Dicle İlçesi halkı olmak üzere, hepimizin başı sağolsun’ dedi.

Ben de, muhafazakâr demokrat bir gazeteci, bir vatandaş olarak diyorum ki; hangi siyasi partiye yönelik olursa olsun, hangi siyasetçiye yönelik olursa olsun, geride ağlayan analar, eş ve yetim kalan çocuklar ile acılı akraba, eş, dost ve sevenini bırakan kanlı saldırılar sonucu yaşamını kaybeden Hakkari’de 1 Kasım Milletvekili Genel Seçim’inde AK Parti 1. sıra adayı olan Ahmet Budak’a, AK Parti Van’ın Özalp İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Muştu’ya ve AK Parti Dilce İlçe Başkanı Deryan Aktert’e Allah’tan rahmet, ailelerine sabır diliyorum.

Maalesef ama maalesef, AK Partili bazı siyasetçileri hedef alan saldırıların ardında geriye ağlayan analar, eş ve yetim kalan çocuklar ile acıları akraba, eş, dost ve seveni var.

Yaşamını yitiren AK Partili siyasetçilerin geri getirilememesinden başka,  geride boş, eksik kalan, yapılmayacak olan başka ne kaldı?

Söyler misiniz geride başka ne kaldı?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.