Dolar 34,2207
Euro 37,1313
Altın 2.984,11
BİST 9.002,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır 18°C
Açık
Diyarbakır
18°C
Açık
Cts 18°C
Paz 19°C
Pts 19°C
Sal 21°C

Bu Ne Yaman Çelişki

17 Ekim 2024 18:44
74
A+
A-

Öyle bir yerdeyim ki ne karanfil ne kurbağa

Bir yanım mavi yosun

Dalgalanır sularda

Dostum dostum güzel dostum

Bu ne beter çizgidir bu

Bu ne çıldırtan denge

Yaprak döker bir yanımız

Bir yanımız bahar bahçe.

Dostum, dostum güzel dostum

Bu ne beter çizgidir bu

Bu ne çıldırtan denge

Yaprak döker bir yanımız

Bir yanımız bahar bahçe.

Şair Hasan Hüseyin Korkmazgil’in de yazdığı gibi yaprak döker bir yanımız, bir yanımız bahar bahçe.

Hükmet tasarruf tedbirleri kapsamında bir yandan kemer sıkarken, bir yandan da lale devri uygulamaları devam ediyor.

Hazineye kaynak sağlamak için hükmet yeni vergiler getirirken, hemen hemen her hafta bir şeylere zam gelirken, öte taraftan yeni sıfır araçlar alımı yapılıyor, festivaller yapılıyor, konserler veriliyor, yeni ihaleler düzenleniyor….

Bir yandan faturayı vatandaşa keserken, bir yandan da böyle durumların cereyan etmesi birbiriyle çelişkili durumlar. Vatandaş evine ekmek götürmekte zorlanır iken, küçük esnaf kan ağlıyor iken, orta direk her gün erir iken israf yapmanın kimseye faydası yoktur.

Bazı şeyler zaruri yapılması lazım. Mesela mutfakta tencerenin kaynaması gibi, çocukların ihtiyacı gibi bunlara kimsenin bir şey demeye hakkı yoktur. Tencere boş ve kaynamazken, çocukların ihtiyaçları karşılanmazken özellikle de eğitim ihtiyaçları aksarken konser düzenlemek, seyahat yaptırmak… Bunlar zorunlu değil, keyfidir.

Böyle bir durum yaşamak büyük bir çelişkidir. Şairin de dediği gibi Bu ne çıldırtan denge, yaprak döker bir yanımız, bir yanımız bahar bahçe.

Şimdilik çelişkili yaşamaya devam.

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.