Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

Diyarbakırlı öğrenciler Çanakkale Şehitlerini andı

Diyarbakırlı öğrenciler Çanakkale Şehitlerini andı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki akademi lise, bilgievi ve kreşlerde eğitim gören öğrenciler, düzenlenen etkinliklerle 18 Mart Çanakkale Zaferi’ni kutladı ve şehitleri andı.

Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesindeki kreşlerde eğitim gören 4-6 yaş arası minikler, eğitmenleri eşliğinde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü kapsamında etkinlik düzenledi. 

Kreşlerde düzenlenen etkinlik, Şehitlerin anısına yapılan bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programda günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu. 

Çocuk Şube Müdürlüğü’nün hazırladığı, Çanakkale Savaşı’nı anlatan drama gösterileri sahnelenirken miniklere Çanakkale’yi anlatan sinevizyon gösterileri yapıldı.

Bilgievi ve akademi lise öğrencileri Çanakkale Ruhunu yaşadı

Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı, bünyesinde eğitimlerine ve sosyal-kültürel çalışmalarına devam eden bilgievleri ve akademi liselerde, Çanakkale Zaferi’nin 107. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü programları düzenledi. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlanan programlarda öğrenciler ve eğitmenler şehitlere dua etti.

Eğitmenler, programların başlamasıyla beraber öğrencilere 18 Mart Çanakkale Zaferi hakkında bilgi verdi. Öğrencilere Çanakkale Savaşı’nı anlatan sinevizyon gösterisini ve Çanakkale Zaferi’ni konu alan kısa filmler izletildi.

https://www.diyarbakir.bel.tr/haberler/5516-canakkale-anmasi.html

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.