Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

Vali Karaloğlu Karacadağ’da vatandaşla iftar açtı

Vali Karaloğlu Karacadağ’da vatandaşla iftar açtı

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Bağlar ilçesine bağlı Karacadağ (Alatosun) mahallesinde düzenlenen iftar yemeğinde vatandaşlarla bir araya geldi.

Vali Karaloğlu vatandaşın istek ve taleplerini dinleyerek, Büyükşehir Belediyesinden beklentileri sordu.

Karaloğlu burada yaptığı konuşmada, Ramazan’ın rahmet, bereket, paylaşma ve ötekinin halinden anlama ayı olduğunu söyledi.

Ramazan ayını vatandaşla dertleşme, vatandaşların sorunlarını dinleme noktasında fırsata çevirdiklerini belirten Karaloğlu, bu vesileyle her akşam başka bir sofrada vatandaşla buluştuklarını ifade etti.

Karacadağ’ın önemli bir yer olduğuna dikkati çeken Karaloğlu, şöyle konuştu:

“Karacadağ sadece Diyarbakır için değil, aynı zamanda bölge için de önemli bir yer. Karacadağ bir bakıma Diyarbakır, Mardin ve Şanlıurfa illerinin ortak değeridir. Ben bu 3 ili bir çadıra, çadırın taşıyıcı direklerine benzetiyorum. Karacadağ’da bu çadırın ana direği konumundadır. Karacadağ sadece yüksekliği ile değil kültürü, tarımı, gastronomisi, örfü, âdeti ve geleneği ile bu 3 ilin ortak değeridir.”

Diyarbakır’ın 17 ilçesinde bir hizmet seferberliği başlattıklarını vurgulayan Karaloğlu, sorunları çözme noktasında tüm kurum ve kuruluşlarla gayret içerisinde olduklarını kaydetti.

Karaloğlu, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Bu şehir, 40 yılını zalim bir örgüt yüzüne kaybetti. Bu örgüt bu milletin, halkın enerjisini gereksiz yere harcadı. Şimdi kaybettiğimiz yılları telafi etmek için çok ciddi bir gayretimiz var. Allah’a hamdolsun Diyarbakır’da güzel işler oluyor. Vatandaşın yaşam kalitesini yukarıya çekecek işler yapmaya gayret ediyoruz. Bütün eksiklerimiz elbette ki bitmedi. Ama şundan emin olun. Diyarbakır’ın 17 ilçesindeki her sorunun farkındayız. İş önceliğine göre bunları çözüme kavuşturuyoruz. Listemizde olan sorunları da en kısa sürede çözüme kavuşturacağız.”

Programa Bağlar Kaymakamı Yavuz Güner, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Gökhan Çiloğlu, Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayhan Kardan, büyükşehir belediyesi daire başkanları ve davetliler katıldı.

https://www.diyarbakir.bel.tr/haberler/5783-karaloglu.html

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.