Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

T. D.V Kitabevi’nin Açılışı Yapıldı

T. D.V Kitabevi’nin Açılışı Yapıldı

Vali Münir Karaloğlu ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr.Ali Erbaş’ın katılımlarıyla Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Kitabevi’nin açılışı gerçekleştirildi.

Türkiye Diyanet Vakfı Yayın Satış Evi Diyarbakır Şubesi olarak açılan kitabevinin açılışına Vali Karaloğlu ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın yanı sıra Yenişehir Kaymakamı Murat Beşikci, Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, Diyarbakır İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır, Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan ve çok sayıda kitapsever katıldı.

Vali Karaloğlu yaptığı konuşmada, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın son dönemlerde hizmet alanını genişlettiğini, çocuklardan yaşlılara kadar her seviyede insanın dini ve milli ihtiyaçlarını gidermek için farklı hizmetlerinin olduğunu söyledi.

Bu hizmetlerden bir tanesinin de vakfın kitap kafeleri olduğunu ifade eden Karaloğlu, şöyle konuştu:

“Kitabevi çok merkezi bir yerde, ana cadde üzerinde bulunuyor. Gençlerimizin gelip kitapla hemhal olabileceği hem ihtiyaçlarını giderebileceği hem de oturup sohbet edebileceği çok güzel bir mekân olmuş. Çocuklar düşünülmüş, çocuklar köşesi oluşturulmuş, mütalaa sınıflar oluşturulmuş. Güzel bir mekân olmuş. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. İnşallah Diyarbakır’mıza, Diyarbakır’da yaşayan vatandaşlarımıza özellikle gençlerimize hayırlı uğurlu olsun.”

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş yaptığı konuşmada “İslam medeniyetinin temelinin okumaya, yazmaya, öğrenmeye, öğretmeye, ilime, irfana, bilgiye ve hikmete dayandığını belirterek, “Biz de Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı olarak bu emir doğrultusunda hareket ediyoruz.” dedi.

Karaloğlu ve Erbaş kitap evi açılışı sonrasında beraberindekilerle birlikte TDV Kitabevi bitişiğinde bulunan Yenişehir Belediyesine ait Nev Mekân isimli kütüphaneyi gezdi.  

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.