Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

KENDİ KALEMİNDEN, YAZAR MEHMET AKSAL KİMDİR?

26.07.2023
825
A+
A-
KENDİ KALEMİNDEN, YAZAR MEHMET AKSAL KİMDİR?

Yitip giden aklım eserinin yazarı Mehmet Aksal 1967 yılında Diyarbakır’ın Dicle ilçesinin Yeşilsırt köyünde Zaza asıllı bir ailede doğdu.

Beş çocuklu bir ailenin ikinci aynı zamanda en büyük erkek çocuğuydu. İlkokulu Yeşilsırt’ta , ortaokul ve lise öğrenimini Dicle’de devam etti.

Ancak erken yaşta babasını kaybetmesi, evin de en büyük erkek çocuğu olmasının omzuma yüklediği sorumluluk ile öğrenimini tamamlayamadı.

Zorlu yaşam koşulları onu genç yaşında   maddi ve manevi sıkıntılara sürükledi. Ailesini geçindirmek adına bir süre çobanlık yaptı.

Devamında kahvelerde lokantalarda çalıştı. Hayat O’nu oradan oraya savurdu.

Ancak tüm çabalarına rağmen kazancı aç karnını doyurmaktan öteye gitmedi. Her yerde hüsrana uğradı. 

Hayatın acı tarifiyle genç yaşında tanıştı.

1993 yılında evlendi ve Rozerin, Rojbin, Ebrar , Emre adında dört çocuğu dünyaya geldi.  Çocukları hayatına bereketleriyle geldiler ve kendi işyeri olan kırtasiye dükkanını açtı. O günden bugüne dek kitaplarla iç içe oldu. Okuma alışkanlığını o zaman edindi. 

Okudu, okudukça çevresindekilere de okutmaya çalıştı. Okudukça yazmaya başladı.

Bambaşka bir dünya kurdu, kendini keşfederken. Bir sevdaydı okumak onun için…

Duygularını kağıtlara döktü. Ve siz değerli okuyucularıyla onu buluşturan   “Yitip Giden Aklim”ı icra etmesine vesile oldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.