Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

Hasan DAYAN KİMDİR?

22.01.2020
1.961
A+
A-
Hasan DAYAN KİMDİR?

Hasan DAYAN KİMDİR? ÖZ GEÇMİŞİMİZDEN YANSIYANLAR. ÖZ GEÇMİŞİMİZDEN YANSIYANLAR…

Ülkemin güzel şehri Diyarbakır’ın Dicle İlçesi’nde 9 şubat 1983 senesinde dünyaya geldi. 5 yaşına kadar köyde, daha sonra 6 ve 7 yaşlarında Dicle’de yaşamını sürdürdü.

Babası memur olduğundan tayin gereği 7 yaşında Adana’nın Ceyhan İlçesi’ne, ailesiyle birlikte taşındı. İlk ve orta okulu Ceyhan’da tamamladıktan sonra, Adana Anadolu İletişim Meslek Lisesi İletişim bölümü, Adana Meslek Yüksek Okulu Radyo – Televizyon Programı’ndan ve Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İşletme Fakültesi İşletme Bölümü’nden mezun oldu.

2006- 2007 eğitim öğretim yılında Diyarbakır’ın Dicle İlçesi’ne bağlı Üzümlü Gündüz Köyü’nde 1 yıl ek ders ücretli öğretmenlik yaptı. Vatani görevini liyakatıyla, kısa dönem olarak Çanakkale’de tamamladı. Adana’da muhtelif yerel basında kameramanlık, muhabirlik, haber şefi ve köşe yazarlığı yaptı.

Gönül verdiği meslek olan gazeteciliğin yanı sıra, ilgi duyduğu edebiyat dünyasına, zaman zaman yazdığı şiirlerle iz bırakıyor. Gördüğü mesleki eğitimleri başarıyla tamamlayan Gazeteci ve Edebiyatçı Dayan, İstanbul Özel BSF Akademi Gazetecilik Okulu ile İŞKUR destekli BİK Diyarbakır Yeni Nesil Gazetecilik Eğitim ve İstihdam Programı mezunudur.

Genel Gazetecilik Bilim Dalı’nda, tezli yüksek lisansı hakkıyla ve liyakatıyla kazanmak için, meşru hazırlık ile çalışmalarını sürdüren Gazeteci ve Edebiyatçı Hasan Dayan, aynı zamanda Anadolu Üniversitesi, Açıköğretim Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı bölümü muzundur.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.