Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

Metina Derneği ve Yazar-Şair Devran Yiğit Sinanoğlu gazetecilerle bir araya geldi

Metina Derneği ve Yazar-Şair Devran Yiğit Sinanoğlu gazetecilerle bir araya geldi

Metina Yardımlaşma Dayanışma ve Eğitim Derneği ve Yazar-Şair Devran Yiğit Sinanoğlu, bölgedeki çocuklar ile gençlere yönelik yaptıkları eğitim projesine destek veren basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Metina Yardımlaşma, Dayanışma ve Eğitim Derneği Başkanı Aydın Pirinççioğlu ve Yazar-Şair Devran Yiğit Sinanoğlu, basın buluşmasına katılan gazetecilere desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Basın buluşmasında konuşan Yazar-Şair Devran Yiğit Sinanoğlu, “Hoş geldiniz, şeref verdiniz. Nezaketiniz için, geldiğiniz için teşekkür ediyorum. Yaklaşık 1 yıldır başlatmış olduğumuz “Sağlıklı Bir Gelecek İçin Kitap Okumalı ve Okutmalıyız” sosyal sorumluluk projemizin sonuna yaklaşıyoruz. Yeri geldi nazımızı, yeri geldi kahrımızı çektiniz. Bize nefes, can oldunuz. Size minnettarız. Ne kadar teşekkür etsek azdır. Bazı arkadaşlar bize haber yapmakla kalmadı kitap topladı, kitap göndermek isteyenleri bize yönlendirdi. Bunun için sizler değerli basın emekçilerine müteşekkirim. Size minnettarız. Bunlar dışında bir perdenin önünde benim gibi gözüken garibanlar var. Bir de perdenin arkasında gözükmeyenler var, gizli kahramanlar var. Onlardan biri de bizim Metine Derneğimizdir. Dernek başkanımız ve yönetimdeki akrabalarımız sağ olsun bize destek oldular. Başkanıma ve derneğimizdeki tüm yönetim kurulu arkadaşlarımıza, akrabalarıma teşekkür ediyorum. Hedefimiz Diyarbakır’da Haziran ayına kadar 100 Köy Okuluna 100 Bin Kitap Bağışlamak. Halihazır da 98 köy okulumuza yaklaşık 90 bin kitap topladık bağışladık. Bunun dışında 3 binden fazla çanta, defter v.s. kırtasiye ürünlerini dağıttık. Hedefe de az kaldı. Bundan sonraki süreçte de çalışmalarımız devam edecek. Sizlerden ricamız sesimize nefes olmanız” dedi.


Metina Yardımlaşma, Dayanışma ve Eğitim Derneği Başkanı Aydın Pirinççioğlu, “Güzel projelerle başladık. İnşallah önümüzdeki süreçte daha güzel projelerle tekrar burada görmekten mutluluk duyarız. Tekrar hoş geldiniz. Biz Metina ailesi olarak Devran’la gurur duyuyoruz. O bizim medarı iftaharimizdir. Bölgemizde yaptıkları taktire şayandır. Bizler Metina Aşireti olarak akrabamız Devran Sinanoğlu’nun maddi ve manevi her zaman yanındayız. Yaz-kış demeden yaptığı çalışmalardan dolayı iki defa hastalandı. Bizleri, Metina ailesini en güzel şekilde temsil ediyor. Onun yeri bizde ayrıdır. Yaptığı çalışmalarda kendisine başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.


Konuşmaların ardından bölgedeki çocuklar ile gençlere yönelik yaptıkları eğitim projesine destek veren basın mensuplarına plaket verildi. Basın buluşması anı fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi.


Ödüle Layık Görülen Gazeteciler İhlas Haber Ajansı Bölge Müdürü Abdulkerim Kantarcıoğlu  Ve İHA Muhabiri Murat Başal , Yenigün Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mesut Fidan Çicek Ve Müdürü Nurullah Ergün  Haberdiyarbakir.Org Haber Ajansı Diyarbakır Bölge Müdürü Ali Şeran, Ajans News ‘İn İmtiyaz Sahibi Mehmet Cihat Toprak, Başkent Postası Gazetesinden Murat Genç Ve Mehmet Çiçek, Mücadele Gazetesi Müdürü Fatih Suruç Ve Diyarbakır Emek Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ercan Çağlayan  Ninova Haber Sitesinin İmtiyaz Sahibi Ercan Akkar Ve Dicle Bülteni İmtiyaz Sahibi Hasan Dayan, Yeniden Günaydın Gazetesinden Süleyman Aydın Ve Çınar Gündem Ortağı Mehmet Adıgüzel. Güneydoğu Güncel Gazetesinin İmtiyaz Sahibi Mehmet Zeki Özer, Diyarbakır Gazetesi İmtiyaz Sahibi Sait Bayram, Son Haberlerim Sitesi İmtiyaz Sahibi Seyfettin Eken, Güneydoğu Ekspres Gazetesi Müdürü Nermin Zengin.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.