Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

Uyanış Gençlik, “Cezeri’nin Olağanüstü Makineleri Sergisi”ni gezdi

Uyanış Gençlik, “Cezeri’nin Olağanüstü Makineleri Sergisi”ni gezdi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bünyesinde eğitimlerini sürdüren Bilgievi ve Akademi Lise öğrencileri “Cezeri’nin Olağanüstü Makineleri Sergisi”ni ziyaret etti.

Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığına bağlı Bilgievi ve Akademi Lise öğrenciler, tahsis edilen araçlarla eğitim yuvalarından alınarak eğitmenleri eşliğinde Keçi Burcu’ndaki sergiyi gezdi.

El Cezeri’nin makinelerinin eş ölçekte, aynı malzeme ve teknikle üretildiği, İslam aliminin yol göstericiliğinden yola çıkarak yapılmış “Filli Su Saati”, “Yılan Mekanizması”, “Çocuklu Otomatik Lavabo” ve “Kan Ölçme Otomatı” gibi 25 ürünün prototipinin yer aldığı sergide rehberler, öğrencileri bilgilendirdi.

Bilgievi öğrencilerinden Ravza Demir, serginin öğrencilerin gelişimine katkı sunduğunu söyledi.

Cezeri’nin eserlerinin merak uyandırdığını ifade eden Demir, “Sergiye geldiğim için çok mutluyum, El-Cezeri’nin hayatı hakkında bilgi sahibi oldum, eserlerini çok beğendim, Emeği geçenlere teşekkür ederim.’’ şeklinde konuştu.

Hakan Girgin ise daha önce makinelerle ilgili araştırma yaptığı ve bunları yakından görmenin büyük bir mutluluk olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

“Bilgievi’nde eğitmenlerimiz El-Cezeri’nin hayatı ve eserleri hakkında bilgiler vermişti, bunları yerinde görerek bu bilgilerimizi pekiştirdik. Bu sergi benim için heyecan verici”

“Cezeri’nin Olağanüstü Makineleri” sergisi 18 Mayıs 2022 tarihine kadar ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.

https://www.diyarbakir.bel.tr/haberler/5886-genclik-spor.html

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.