Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

Fetih ve Uyanış etkinlikleri için geri sayım başladı

Fetih ve Uyanış etkinlikleri için geri sayım başladı

Vali Münir Karaloğlu başkanlığında Anadolu’nun İslam’a açılan kapısı Diyarbakır’ın Fethi’nin 1383. yıl dönümü ile Ashab-ı Kehf Uyanış etkinliklerinin ele alındığı değerlendirme toplantısı yapıldı.

Valilik Hevsel Salonu’nda Diyarbakır Valiliği, Dicle Üniversitesi, Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim, İl Kültür ve Turizm, İl Müftülüğü ve Sivil Toplum Kuruluşu temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, Diyarbakır’ın Fethi’nin 1383. yıl dönümünde yapılacak etkinlikler masaya yatırıldı.

Vali Karaloğlu, yaptığı açıklamada, İslam için önemli bir şehir olan Diyarbakır’ın Mekke’nin fethinden 9, Kudüs’ün fethinden ise sadece 1 yıl sonra Hazreti Ömer döneminde fethedildiğini söyledi.

Diyarbakır’ın 1383 yıllık bir İslam şehri olduğunu vurgulayan Karaloğlu, fetih etkinlikleriyle kamuoyuna Diyarbakır’ın bu coğrafyadaki en önemli İslam şehirlerinden biri olduğunu hatırlatacaklarını ifade etti. 

Sezai Karakoç Sempozyumu

Fetih Haftası içerisinde yapılacak olan sempozyumun bu yılki temasının yazar, şair ve fikir insanı Sezai Karakoç olacağını aktaran Karaloğlu, Karakoç ile fethin birbirinden ayrılamayacağını, Karakoç’un fetih ikliminin yetiştirdiği bir şair, mütefekkir olduğunun altını çizdi. 

Amaçlarının herkesin ortak heyecanla sahiplendiği, toplumun bütün kesimlerine fetih heyecanının yansıtılacağı bir etkinlik yapılması olduğunu ifade eden Karaloğlu, bu yıl yapılacak olan etkinliklerin Diyarbakır’ın yeniden uyanışına vesile olması temennisinde bulundu. 

Lice’de Ashab-ı Kehf etkinlikleri

Fetih Haftasında sergilerden şiir ve kompozisyon yazma yarışmalarına, dengbej divanlarından güfte yarışmasına, söyleşi ve panellere kadar birçok etkinlikle birlikte Lice ilçesi de Ashab-ı Kehf Uyanış etkinliklerine ev sahipliği yapacak.

24 Mayıs’ta akademisyenlerin katılacağı panelle başlayacak olan etkinlikler, 28 Mayıs’ta Ashab-ı Kehf Mağarası önünde düzenlenecek “Uyanış” etkinliği programı ile son bulacak.

Etkinlikler kapsamında Bahadır Yenişehirlioğlu, Nurullah Genç ile Selim Cerrah’ın katılımıyla söyleşiler düzenlenecek.

4 dilde kitap basılacak

Geçen yıl Büyükşehir Belediyesince basımı yapılan “Ashab-ı Kehf” kitabı ise bu sene Türkçe’nin yanı sıra İngilizce, Kürtçe ve Zazaca’ya çevrilerek meraklıların beğenisine sunulacak.

https://www.diyarbakir.bel.tr/haberler/5860-vali.html

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.