Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

Şevket Beysanoğlu’nun adı Kayapınar’da yaşayacak

Şevket Beysanoğlu’nun adı Kayapınar’da yaşayacak

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediyesince 500 Evler’de yapımı tamamlanan Şevket Beysanoğlu Parkı’nın açılışını yapacak.

Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, vatandaşların ihtiyaçlarını düşünerek hazırladığı proje kapsamında 500 Evler’de 6 bin metrekare alan üzerine inşa ettiği parkı tamamladı. 

Büyükşehir Belediyesi, Diyarbakır tarihi ve folkloru için önemli kaynak çalışmalara imza atan Şevket Baysanoğlu’nun adını Kayapınar 500 Evler’deki parka verme kararı aldı.

Parkta miniklerin eğlenceli anlar geçireceği oyun grupları yerleştirilirken fitness ekipmanları ve yürüyüş yolları sayesinde vatandaşlar, günlük sporlarını rahatlıkla yapabilecek.

Vali Karaloğlu, 7 Mart Pazartesi günü saat 13.00’da Şevket Beysanoğlu Parkı’nın açılışını yapacak. 

Şevket Beysanoğlu

Şevket Beysanoğlu, tüm zamanını ayırdığı, Diyarbakır folkloru, tarihi, fikir ve sanat adamları üzerine yaptığı önemli araştırmalarla tanınıyor

Hukukçu, avukat, edebiyat ve tarih araştırmacısı olan Beysanoğlu, 1920’de Diyarbakır’da doğdu. Diyarbakır İsmet Paşa İlkokulu (1932), Diyarbakır Lisesi (1938), Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi (1942) mezunu olan Beysanoğlu, Diyarbakır hakkındaki bilimsel toplantılara katılarak bildiriler sundu.

Eserleri Türk edebiyatı araştırmalarının kaynak kitapları arasında olan ve “İkinci Ali Emirî” olarak tanınan Beysanoğlu, Kitaplığını, vefatından önce Dicle Üniversitesine bağışladı.

Araştırma yazıları ve edebî ürünleri Karacadağ (Diyarbakır, 1938-50), Kara Amid (Diyarbakır, 1956-79), Ziya Gökâlp (1974-99), Türk Kültürü, Kültür ve Sanat, Folklor Araştırmaları, Görüşler gibi çok sayıda dergide yayımlandı.

Atatürk Kültür Merkezi şeref üyesi; Ziya Gökâlp Derneği, Folklor Araştırmaları Kurumu, Diyarbakır Kültür ve Yaşatma Vakfı, Türkiye Yazarlar Birliği üyelikleri yapan Beysanoğlu, 1986 yılında İhsan Hınçer Türk Folkloruna Hizmet Ödülünü aldı. Diyarbakır tarihi, coğrafyası ve folkloru hakkında yaptığı değerli çalışmalardan dolayı Dicle Üniversitesi tarafından kendisine 1990 yılında edebiyat fahrî doktoru payesi verildi.

https://www.diyarbakir.bel.tr/haberler/5398-sevket-beysanoglu-parki.html

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.