Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

DBB’den bölge itfaiyecilerine eğitim

DBB’den bölge itfaiyecilerine eğitim

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Güneydoğu Anadolu Bölgesi Belediyeler Birliği (GABB) işbirliğiyle gerçekleştirilen temel itfaiye programı 1. dönem eğitimleri yapıldı.

İtfaiye Kayapınar Şubesinde düzenlenen programa Adıyaman, Ağrı, Batman, Elazığ ve Bitlis belediyelerinden 17 itfaiye erinin katıldığı programda uygulamalı itfaiye, teorik afet yönetimi ve koordinasyon eğitimleri verildi.

İtfaiyecilere, gerçek yangın, kurtarma operasyonlarında karşılaşabilecekleri tüm durumların yaşatılması, yangına müdahale, söndürme ekipmanlarının kullanım teknikleri, arama-kurtama yöntemleri, doğalgaz ve LPG müdahalesi, similasyon uygulama eğitimleri 2 gün boyunca eğitmenler tarafından verildi.

Büyükşehir İtfaiye Daire Başkanı Veysel Yiğit, eğitimlerin itfaiyecilerin olaylara müdahalede daha da profesyonelleşme amacıyla verildiğini söyledi.

Tecrübelerini bölge illeri itfaiyecilerine paylaştıklarını belirten Yiğit, şöyle konuştu:

“Olası yangın ve afet olaylarında halkımızın mal ve can güvenliğinin daha profesyonel ekiplerce sağlanması için bölgemize hitap edebilecek, Türkiye standartlarında itfaiye eğitim merkezi faaliyetlerine yıl içerisinde devam edeceğiz.”

“Bu tür eğitimlerle eksiklerimiz aşacağız”

Batman İtfaiyesinde görevli Mahfuz Arslan eğitimin faydalı geçtiğini belirterek, ”Doğalgaza müdahale, köpüklü ve su ile müdahaleyi öğrendik. Pratikte yangında dikkatli ve tedbirli olarak erken müdahale yöntemini öğrendik.” dedi.

Ağrı Patnos İtfaiyesinde görevli Fatih Yılmaz, eğitim sayesinde eksiklerini görme fırsatı yakaladığını kaydederek, şöyle konuştu:

“Similasyonlu duman odasındaki eğitimi gördük. Büyük yangınlara nasıl müdahale edebileceğimizi, bundan sonraki aşamalardaki afetler, kazalarla ilgili eğitimleri göreceğiz.  Bu tür eğitimlerle eksiklerimiz aşacağız.”

Batman Hasankeyf İtfaiyesinde görevli Sinan Memiş ise 20 yıllık itfaiyeci olduğunu ve eğitimle tecrübe kazandıklarını vurguladı.

Eğitimler devam edecek

Büyükşehir Belediyesi, GABB işbirliğiyle gerçekleştirilen ve 71 belediyenin davet edildiği temel itfaiye eğitim programında diğer iki grup 13 -16 ve 20-23 Şubat tarihleri arasında eğitime alınacak. 

İtfaiyecilere eğitimlerinin ardından katılım belgesi verilecek.

https://www.diyarbakir.bel.tr/haberler/5181-itfaiye.html

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.