Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu’ndan Nevroz Bayramı mesajı

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu’ndan Nevroz Bayramı mesajı

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Münir Karaloğlu, baharın gelişini müjdeleyen Nevroz Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Vali Münir Karaloğlu mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Merhaba Bahar

Bolluğun, bereketin, yeniden uyanışın ilk günü olan Nevruz Bayramımız kutlu olsun.

Bir kere daha çiçeklerin açışına, ağaçların meyveye duruşuna şahit oluyoruz.  Canlar tekrar hayata uyanıyor, tabiat yeniden tazeleniyor, güzelleşiyor. Yeni bir bahara daha merhaba diyoruz. Merhaba hareketin, bereketin, bolluğun, güzelliğin müjdecisi bahar…

Nevruz’dur, Yenigün’dür, Bahar’dır. Orta Doğu’dan Anadolu’ya, Asya’dan Balkanlara kadar, gönül coğrafyamızın her köşesinde açan tüm renklerin ortak adıdır. Zengin kültürümüzün tüm renklerini, değerlerini ve çeşitliliğini tazeleyen milli ve kültürel bağlarımızı pekiştiren, geçmişten günümüze büyük bir coşkuyla taşıdığımız önemli zenginliğimizdir.

Her yıl, doğanın tüm renkleriyle bizleri kucaklaması; insanlık için arınmayı, yenilenmeyi, yeniden dirilişi muştulayan bu kadim bayramımız; Diyarbakır’ımız, ülkemiz ve coğrafyamıza neşe ve bereket getirsin.

Nevruzumuz kutlu olsun.

Newroza me pîroz be.

Newrozê ma pîroz bo.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.