Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

Dicle’de küçük sanayi sitesi yapımı için esnafla toplantı yapıldı

Dicle’de küçük sanayi sitesi yapımı için esnafla toplantı yapıldı

Diyarbakır’ın Dicle İlçesinde yapılması planlanan küçük ölçekli sanayi sitesiyle ilgili olarak esnaf ile toplantı yapıldı.

Toplantıda yapılması planlanan Dicle Küçük Sanayi Sitesi konuşuldu.

Dicle Halk Eğitimi Merkezi konferans salonunda gerçekleşen toplantıya Dicle Kaymakamı kadir Yurdagül, Dicle Belediye Başkanı Felat Aygören, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya , Diyarbakır Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Esat Yeşil, Diyarbakır Milli Emlak İl Müdürü İbrahim Varsak, birçok kurum yöneticileri ile çok sayıda esnaf katıldı.

Toplantıda Dicle Kaymakamı Kadir Yurdagül bir konuşma yaptı.

Dicle Kaymakamı Kadir Yurdagül,” Dicle’de küçük sanayi sitesi, burada hakikaten bir küçük sanayi sitesinin olması bir ihtiyaç, buranın gelişmesi açısından bir ihtiyaç. İnşallah bu toplantıda sorusu olan varsa, kafasında soru işaretleri olanlar varsa, onların cevabının da en kısa sürede verileceğini umuyorum. İlçemiz için hayırlı uğurlu olsun. Toplantımız hayırlara vesile olsun. Hepiniz tekrar hoş geldiniz” dedi.

İlçeye Küçük Sanayi Sitesi yapımı için her türlü katkıyı sunacaklarını belirten Dicle Belediye Başkanı Felat Aygören, “Göreve geldiğimiz zaman bizim esnaf arkadaşlar birçok defa küçük sanayi sitesi için toplantı da yaptık. Tabi bizim en büyük dezavatıjımız, belediyemizin herhangi bir arazisinin olmayışından dolayı bu kadar gecikti. Tabi ondan sonra sanayi Odası Başkanımız Mehmet Kaya’nın destekleriyle hazine arazisinin tahsisi için işlemleri devam ediyor.

Tabi Dicle merkez için şu an yaklaşık 90’a yakın sanayide olması gereken esnaf var. Tabi Mehmet Beyin dediği gibi hem genç nüfusun Dicle’den gidişini engelleyeceğiz. Hem Dicle’deki sanayi işini yapan esnafımızın da sanayiye gitmesiyle Dicle ilçe merkezi gerçekten çok rahatlayacak. Ondan dolayı katkısı olan bütün herkese teşekkür ediyoruz. Belediye olarak da, elimizden gelen her türlü desteği sunarız” şeklinde konuştu.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya , “Girişimci ve iş insanları arkadaşlarım, hepiniz hoş geldiniz. Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası adına sizleri saygıyla selamlıyorum.

Dicle’nin kendisinden kaynaklanan bir talebini hayata geçirmeye çalıştık. Sağ olsun içinizdeki 4, 5 yatırımcı arkadaş gelip, Dicle’de böyle bir şey yapmak istediklerini söyleyince, ilk defa bir ilçede gerçekten iş yerleri sahipleri odaya gelip, böyle bir talepte bulundular. Dicle’de talep tamamen sizden gelince, biz de bu işle ilgi önemli bir çalışma yaptık. Sağ olsun gerek Kaymakamlarımız, belediye başkanımız, Diyarbakır’daki hem Sanayi İl Müdürümüz, hem Milli Emlak Müdürümüz ve diğer kurumlar verdikleri destekle önemli bir noktaya geldik. Artık bu saatten sonra tüm kamu yazışmaları da bitti. Bu saten sonra bizle kooperatifin yol almasıyla bu hayata geçecek. Küçük sanayi siteleri bence ilçeden kente göçü engelleyecek en önemli yapılardır. Hem diğer ilimiz ilçelerine, hem bölgeye iyi bir model olacaktır, diye düşünüyoruz.

Burada biraz daha genç nüfusu da çalıştıracak yeni işletme sahaları açmayı hedefimize koyduk. Belki biz Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu yapının içinde olacağız; destek olmak için ve buraya katkı koymak için.

Bu modelle birlikte doğrusu Dicle’de buna başladıktan sonra iki tane ilçemizde daha şu an bize yoğun talep geldi. Biri Hani, biri Lice. Ama biz Dicle’yi sonlandırmadan, doğrusu bu modeli görmeden onlara geçmek çok doğru olmaz. Ben Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza ve destek veren bütün kurum müdürlerimize teşekkür ederek, küçük sanayi sitesinin Dicle için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

Toplantıda konuşan Sanayi ve Teknoloji  İl Müdürü Esat Yeşil, “Sanayi sitemizle ilgili sürekli bir diyalog içindeyiz. Ancak bizim müdürlük olarak işe başlamamız, kooperatifin gerçek tüzel kişiliğini kazanması ve arazinin sanayi sitesi adına tescil etmesinden sonra başlar ki, bu kredi kullanım açısından söylüyoruz. Biz kurum olarak her zaman hizmetinizdeyiz. Saygılar sunuyorum” dedi.

Milli Emlak İl Müdürü İbrahim Varsak ise, “Yaklaşık 180 dönümlük bir alan. Bununla ilgili Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nca bize talepte bulunulması halinde, biz gelir, en hızlı bir şekilde tahsis etmeye, devretmeye hazırız inşallah” şeklinde konuştu.

Konuşmalarını ardından Diyarbakır Ticaret ve sanayi Sitesi Odası Genel Sekreter Yardımcısı Kamuran Toktanış toplantıya katılan esnafları küçük sanayi sitesinin yapımıyla ilgili bilgilendirdi.

Toplantıda esnafın konu hakkındaki soruları, protokol üyelerince cevaplandırıldı.

Toplantıdan sonra Dicle Öğretmen evine geçen esnaf burada toplantıdaki protokol üyeleriyle birlikte öğle yemeğinde bir araya gelerek, bir süre görüştü. Toplantıya katılanlar daha sonra hep birlikte anı fotoğrafı çekildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.