Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

“Keremke”nin üçüncü sayısı çıktı

“Keremke”nin üçüncü sayısı çıktı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin, hizmet ve yatırımlarının yer aldığı aylık haber bülteni “Keremke”nin üçüncü sayısı çıktı.

Büyükşehir Belediyesi’nin, kent merkezi ve ilçelerde, yaptığı alt ve üst yapı yatırımları ile spor, eğitim, turizm, kültür-sanat ve hizmetlere yer verdiği “Keremke” aylık haber bülteninin üçüncü sayısı okuyucuyla buluştu.

Diyarbakırlılar, 32 sayfadan oluşan haber bültenine, dijital ortamda Büyükşehir Belediyesi’nin resmi web sitesinde, alış veriş merkezleri, toplu taşıma araçları, müzeler, gençlik ve kadın merkezleri ile millet kıraathanelerinden de ulaşabilecek.

“Keremke” haber bülteni ayrıca belediye personeli aracılığıyla kentin işlek caddelerinde vatandaşlara ve esnafa ulaştırılacak.

“Bizim yaşamımızın özünde gönülden sevmek var”

Vali Münir Karaloğlu, “Keremke”de kaleme aldığı“Gönülden gönüle yollar” başlıklı yazısında büyük usta Neşet Ertaş’ın “Kalpten kalbe bir yol vardır, görülmez. Gönülden gönüle gider.” sözleri yer aldı.

“Anadolu birbirini gönülden sevenlerin vatanı. Muhabbetin nifak karşısında daima zafer kazandığı, hatırşinasların mekânı. Susayana Kevser, yolunu kaybedenlere ışık olmuş Mevlanaların, Yunus Emrelerin, Nesimilerin, Molla Cezerilerin, Ahmedi Hanilerin, FakiyeTeyranların, İbrahim Gülşenîlerin sevgi pınar. Bizim yaşamımızın özünde gönülden sevmek var. Komşusu açken tok yatmamak, muhtaç olana koşmak; birlikte gülmek, birlikte hüzünlenmek var.”

Diyarbakır’ında Anadolu’nun özü,özeti, medeniyetlerin kesişme noktası, inançların ve ticaretin merkezi olduğunu kaydeden Karaloğlu, kentin son beş yıldır bereket, huzur ve birliğin ikliminde yaşadığını belirtti.

Karaloğlu, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin, herkesle gönül yolları kurma gayreti içinde olduğu vurguladı.

“Asıl muradımız hemşerilerimizin gönüllerine hoş bir sada bırakmak”

Diyarbakır’da kadın, genç, esnaf, çiftçi, kundaktaki bebekten yaşlısına kadar derdiyle dertlenmek, sevinciyle sevinmek, ihtiyaçlarına çare olmak ümidinde olduklarını aktaran Karaloğlu, bu ümitle mesai saati gözetmeden vazifelerinin başında olduklarını kaydetti.

Karaloğlu, yazısını şu cümlelerle tamamladı:

“Yollar, köprüler, bahçeler. Niceleri hepsi bizim görevimiz. Ancak bizim asıl muradımız hemşerilerimizin gönüllerine hoş bir sada bırakmak. Gönülden gönüle kurulacak o yolları, köprüleri inşa etmektir.’Memleket isterim. Yaşamak, sevmek gibi gönülden olsun.’ diyen Cahit Sıtkı’nın memleketi Diyarbakır’da her hizmeti gönülden gönüle taşıyacak, yaşatacak ve nihayetinde Diyarbakır’ı yaşatacak işler olmaları için yapıyoruz.”

Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı’nca her ay çıkarılması hedeflenen bültende, Büyükşehir Belediyesinin yaptığı, hayata geçirmeyi planladığı hizmet ve yatırımlar yer alıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.