Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

Güneşevi minikleri ağırladı

Güneşevi minikleri ağırladı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi kreşlerinde eğitim gören minikler Güneşevi’ni gezdi. 

Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Çocuk Şube Müdürlüğüne bağlı kreşlerde eğitim gören minikler, Sümerpark Ortak Yaşam Alanı’nda bulunan ve doğa dostu yenilenebilir enerji kaynağı örneklerinden biri olan Güneşevi’ni ziyaret etti.

Ziyarette, Güneşevi görevlileri minik öğrencilere, yenilenebilir enerji ile fosil yakıtların tanımı, zararları ve faydaları anlattı. Minikler, yenilenebilir enerji kaynakları ile ilgili merak ettikleri sorulara cevap buldu.

Yapılan bilgilendirmenin ardından öğrenciler, tüm enerji ihtiyaçlarını güneşten alan Güneşevi’ni detaylı şekilde gezerek yakından tanıdı.

‘Çocuklarımız aydınlanırsa, geleceğimiz de aydınlanır’

Güneş Evine yapılan ziyaretle ilgili açıklamalarda bulunan Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Çocuk Şube Müdürü Cebrail Cem Oral, ülkenin geleceği yeni neslin iyi yetişmesi ile doğru orantılı olduğunu söyledi.

Çocukların enerjilerini doğru kullanmaları ve iyi bir birey olmaları için boş zamanlarını doğru değerlendirmeleri için çaba sarf ettiklerini belirten Oral, şöyle konuştu:

“Çocuklarımız aydınlanırsa, geleceğimiz de aydınlanır. Öğrencilerimize, yenilenebilir enerji kaynakları ile aydınlanan evleri, sokakları, park ve bahçeleri alanında uzman çevre mühendisleri tanıtarak keyifli bir şekilde öğrenmelerini sağladık. Yel değirmeninden uzay istasyonuna kadar çevreye zarar vermeyen temiz enerji kaynaklarıyla çalışan teknolojileri tanıyan öğrencilerimizde ileriye dönük farkındalık yaratmaya çalıştık.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.