Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

AK PARTİ DİCLE İLÇE BAŞKANI MEHMET CEYLAN’LA DİCLE’Yİ KONUŞTUK

AK PARTİ DİCLE İLÇE BAŞKANI MEHMET CEYLAN’LA DİCLE’Yİ KONUŞTUK

Diclebulteni.com haber sitemizin bugünkü onur konuğu AK Parti Dicle İlçe Başkanı Mehmet Ceylan. Kendileriyle AK Parti Dicle İlçe Başkanlığı’nın çalışmalarını ve genel olarak  Dicle’yi konuştuk.

Sizi biraz tanıyabilir miyiz?

1971 yılında Diyarbakır’ın Dicle İlçesine bağlı kırsal Kocaalan Mahallesi’nde (Köyünde) doğdum. Babam 3 evlilik yapmış, 28 kardeşim olup, geniş ve kalabalık Ceylan ailesine mensubum. Müteahhitlik yaparak, iş hayatında ticaretle uğraşıyorum. Uzun zamandan beri siyasetin içerisindeyim. 2011 yılından itibaren AK Parti içerisindeyim. Bundan önceki 2 dönemde Dicle İlçe Yüksek Seçim Kurulu üyeliğini yaptım.

AK Parti Dicle Teşkilatı hakkında biraz bilgi verir misiniz, İlçe Başkanlığı’nın çalışmaları nelerdir?

Biz geldiğimiz günden beri, Dicle’de 1200 aileye sosyal yardım desteğinde bulunuldu. Kralkızı Barajı eteğinde yapılacak modern gençlik kampı projesi ihale aşamasındadır.  Yaklaşık 600 dönüm üzerinde bir alana yapılacak. Yapımı için bizim girişimlerimiz ve takibimiz devam ediyor. Sayın Valimizin öncülüğünde, Sayın İlçe Kaymakamımızın destekleri ve bizim girişim ile takiplerimiz neticesinde bir yıl içerisinde yapımı tamamlanması planlanıyor.

Yine Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sayın Münir Karaloğlu ve İlçe Kaymakamımız Sayın Kadir Yurdagül’ün öncülüğünde, bizim de girişimlerimizle Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından İlçemizde hizmet için 22 milyon TL bütçeye aktarıldı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin programa aldığı Dicle İlçesi Kuzey Köylerimizin grup yollarının bakım, onarımı ile yapım çalışmaları henüz başlanılmadı. Bizlerin görüştüğü firma yetkilileri, çeşitli gerekçeleri bahane ederek henüz başlamadılar.

Konuyu yakından takip ediyoruz inşallah en kısa sürede yapımına başlanılacaktır

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2019 yerel seçimler öncesi Diyarbakır’da yapılan mitingdeki konuşmasında, Dicle’ye 60 yataklı yeni İlçe Devlet Hastanesi’nin yapılacağı müjdesini vermişti. Yeni Dicle Devlet Hastanesi’nin ne zaman yapılacağına dair bir bilginiz var mı, bu konuda girişimleriniz olduysa nelerdir?

Bu konuda Diyarbakır İl sağlık Müdürü Doktor Cihan Tektin Bey’le görüştüm. Projesi ihale aşamasındadır. Proje değişikliğinden dolayı, yeni proje ihalesi yapılıp, tam donanımlı 80 ile 120 yatak arasında bir kapasitesinde olacak. Diclemizin büyüklerinden, AK Parti 24 ve 26. Dönem Diyarbakır Milletvekilimiz, çok değerli hemşerimiz Sayın Mehmet Galip Ensarioğlu Bey’in önemli destekleriyle bu aşamaya gelindi.

Sayın Valimiz ve Sayın İlçe Kaymakamımızın öncülüğünde, Sayın Galip Ensarioğlu gibi Dicleli büyüklerimizin destekleri ve AK Parti Dicle İlçe Başkanlığı olarak yeni devlet hastanesinin yapımı için girişimlerimiz devam edecektir. Türkiye’de yapılan bütün büyük projelerde Sayın Cumhurbaşkanımızın ve AK Partimizin imzası var.

 AK Parti’nin Dicle Belediyesi’nde kaç meclis üyesi var? Nasıl çalışmalar yürütülüyor?

AK Partimizin Dicle Belediyesi’nde 5 meclis üyesi var. Meclis üyelerimiz. AK Parti Dicle İlçe teşiklatımızla koordineli olarak faaliyet göstermektedirler. 7/24 sahada halkın hizmetindeyiz.

Size göre Dicle’nin öncelikli ve önemli çözülmesi gereken sorunları varsa, nelerdir?

Dicle İlçemizin önemli ve öncelikli olarak çözülmesi gereken sorunlarının başında işsizlik, istihdam sıkıntısı gelmektedir. Bununla ilgili olarak Sayın Dicle Kaymakamımız Kadir Yurdagül Bey’in öncülüğünde bir tekstil atölyesi çalışmamız halen devem etmektedir. En az 250 ile 300 istihdam kapasiteli tekstil atölyesi en kısa sürede ilçemize kazandırılacaktır. Şu anda proje aşamasında olup, konuyla ilgili çalışmalarımız devam etmektedir.

Çoğu vatandaşlarımızın dile getirdiği içme suyuyla alakalı çözüme yönelik çalışmalarımız da bulunmaktadır. Bu doğrultuda 3 ayrı mahallemizde sondaj kuyusu ihalesi yapıldı, 3 ay içinde faaliyete geçecektir. AK Parti İktidarının başarısını Dicle’ye her alanda yansıtmak için çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz. İlçemizin Kuzey Köy grup yollarıyla ilgili değerlendirmemizi daha önceki ilgili sorunun yanıtında yaptık.

Dicle tarım arazilerini sulama projeleriyle ilgili olarak bir takım çalışmalarımız hala devam etmektedir.

Konuyla ilgili gelişmeler oldukça inşallah daha da detaylı konuşacağız.

“HEDEFİMİZ YERELDE DİCLE’DE, GENELDE TÜRKİYE’DE BİRİNCİ PARTİ OLMAKTIR.”

AK parti Dicle İlçe Başkanı ve teşkilatı olarak geleceğe yönelik hedefleriniz nelerdir?

Cumhurbaşkanımız ve Kurucu Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Bey’in liderliğinde 2023 seçimlerine tüm teşkilatlarımız tam gaz şeklinde çalışmalarını yürütmektedir. Hedefimiz yerelde Dicle’de, genelde Türkiye’de birinci parti olmaktır. Bu bağlamda gece, gündüz demeden çalışmalarımız devam etmektedir. AK Parti Dicle teşkilat binamız tüm halkımıza açıktır. Mesai mefhumu gözetmeksizin AK Parti Dicle İlçe Başkanı olarak da halkımızın emrindeyiz.

“AMACIMIZ ÇALINMADIK KAPI, DOKUNMADIK GÖNÜL BIRAKMAMAKTIR.”

AK Parti’nin başlatmış olduğu ilçe ilçe programı kapsamlı bir şekilde ve yoğun katılımlarla gerçekleşmeye devam ediyor. Program Dicle’de nasıl olacak?

Milletin teveccühüyle 19 yıldır iktidarda olan partimizin, yine milletin teveccühüyle iktidara taşımak için İl başkanımız Sn. M.Şerif Aydın Bey’in başlatmış olduğu İlçe ilçe 2023’e programlarımıza AK Parti Diyarbakır teşkilatı olarak tüm kademelerimizle birlikte sahada çalışıyoruz. Bu kapsamda Dicle’de de bir buluşma olacaktır. Amacımız çalınmadık kapı, dokunmadık gönül bırakmamaktır. Bu maksatla tüm teşkilatlarımız Dicle’mizin birçok noktasında sahaya inerek vatandaşlarla bir araya gelecek, talep ve önerileri dinleyecektir. Vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm aranacaktır.

Röportaj teklifimizi kabul ettiğiniz için Dicle Bülteni (diclebulteni.com) haber sitesi ve Gazeteci Hasan Dayan olarak teşekkür ederiz. Son olarak eklemek istedikleriniz varsa, nelerdir?

Bizle röportaj ettiğiniz için biz size teşekkür ederiz. Basın hayatınızda başarılar dileriz. İnşallah ilçemiz için daha güzel müjdelerle buluşacağımız, daha güzel haberlerde buluşmayı diliyoruz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.