Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

DİKKAD Başkanı Mehmet Şahinoğlu Leader projesini imzaladı

DİKKAD Başkanı Mehmet Şahinoğlu Leader projesini imzaladı
28.07.2020
754
A+
A-

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Diyarbakır İl Koordinatörlüğü ile Dicle Kırsal Kalkınma Yerel Eylem Grubu Derneği Başkanı Mehmet Şahinoğlu, LEADER Sözleşmesini imzaladı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Dicle İlçesi Organik Meyve Üretici Birliği Başkanı ve aynı zamanda Dicle Kırsal Kalkınma Yerel Eylem Grubu Derneği Başkanı olan Mehmet Şahinoğlu, “Leader özellikle Tarım Bakanlığı’nın Avrupa Birliği müktesebatı doğrultusunda 12 ilde toplam 50 dernek başvuruda bulunmuştur. Diyarbakır’da Dicle Kırsal Kalkınma Yerel Eylem Grubu olarak imzaladığımız Leader Projesini başarıyla yürütmüş olmaktayız.

Dicle Kırsal Kalkınma Yerel Eylem Grubu (DİKKAD) olarak, Leader projesi kapsamında Dicle İlçemize bağlı 48 köyümüzde faaliyet gerçekleştiriyoruz.  Çiftçilerimizin ihtiyaçlarına yönelik fizibilite çalışmalarını yapıyoruz.

Leader projesi kapsamında yürütülecek olan birkaç faaliyet şunlardır; Dicle İlçemizde Bademli Köyü’nde ağırlıklı badem yetiştirildiğinden dolayı, badem şekerinin yapılması için köy bazında bir adet badem şekeri kaplama makinesinin alınması, Dicle Baltacı Mahallesi’nde melengiç üretimi faaliyeti fazla olduğundan dolayı melengiç kavurma ve paketleme makinesinin alınmasını, eğitime yönelik olarak, Dicle’de Kütüphanemde Okuyorum Köşesi – Resim Odası projesi ve eğitim projelerini kapsıyor.

Projede ayrıca, kırsal alanda kadınların kapasitesini arttırmak için, yerel kadın derneklerine ekipman ve materyal (Keçe, boncuk, mücevher ve benzeri) teminini de kapsıyor.  Dicle İlçe Tarım Müdürlüğü, Dicle Esnaf ve  Sanatkarlar Odası, İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Dicle İlçesi Organik Meyve Üreticileri Birliği, Dicle Avcılar ve Atıcılar Derneği, Su Ürünleri Derneği ve ilgili sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte  çalışarak ilçemizde bu proje yürütülüyor.

Leader projesinin amacı sosyal, tarım, hayvancılık ve turizmin ilçede gelişmesini sağlamaktadır. Özellikle organik tarım ve meyvecilik yapan üreticilerimizin daha iyi ve kaliteli ürün yetiştirmeleri için, DİKKA Derneği olarak hastalık ve zararlar konusunda çiftçilerimize yönelik gerekli eğitim ve animasyon eşliğinde toplantılar yapıyoruz. Leader, tarım ve kırsal kalkınmayı destekleme yönelik bir projedir.  Öncelikli olarak sosyal tarım ve turizmin gelişmesine yönelik 3 hedefi vardır.

Leader projesi kapsamında 27.072020 tarihi itibariyle Diyarbakır Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu ile Dicle Kırsal Kalkınma Yerel Eylem Grubu Derneği (DİKKAD) olarak sözleşmeyi imzaladık. İlimize, ilçemize ve ülkemize hayırlara vesile olmasını Allah’tan temenni ediyorum. Proje hakkında detaylı bilgiye sahip olmak isteyen üreticilerimizi, Dicle Kırsal Kalkınma Yerel Eylem Grubu Derneği (DİKKAD)’ın 15 Temmuz Mahallesi Tim Caddesi Karayel Aparmanı, NO:8 / Kat:2’de bulunan adresimizden öğrenebilirler” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.