Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

Dicle İlçesinde Şehit Bilal Dicle Anadolu İmamhatip Lisesi’nde deprem ve yangın tatbikatı yapıldı

Dicle İlçesinde Şehit Bilal Dicle Anadolu İmamhatip Lisesi’nde deprem ve yangın tatbikatı yapıldı
06.03.2020
1.723
A+
A-

Diyarbakır’ın Dicle İlçesindeki Şehit Bilal Dicle Anadolu İmamhatip Lisesi’nde öğrencilerin doğal afetlere karşı bilgili ve hazırlıklı olmaları için deprem ve yangın tatbikatı yapıldı.

Tatbikat yapılırken, okulda meydana gelebilecek olası deprem ve yangına karşı öğrencilerin nasıl davranmaları gerektiği uygulamaları anlatıldı. Siren seslerinin çalınmasıyla birlikte başlayan tatbikatlarda, öğrenciler önceden belirlenen güvenli alanlara izdiham yaşanmadan öğretmenlerin kontrolünde getirildi.

“Çocuklar, Şehit Bilal Dicle Anadolu İmamhatip Lisesi’nde emin ellerdedir”

Yangın esnasında yangın sündürme tüpünün nasıl kullanılacağını, ateş ve dumandan nasıl korunulacağını, okulun en kısa sürede güvenli bir şekilde nasıl tahliye edileceği uygulamalı olarak tatbikat şekilde icra edildiğini belirten Şehit Bilal Dicle İmamhatip Lisesi meslek dersleri öğretmeni Abdulcabbar Tuna, “Okulun bahçesinde önceden güvenli alan belirlendi ve bütün öğrenci ile öğretmenlerimiz bundan haberdar edildi. Herhangi deprem ve yangın gibi durumlarda bahçede uygun yer olarak toplanma ve güvenli alan belirlendi.

Dışarıda nasıl yangın söndürüleceğini tatbikatta uygulamalı olarak gösterildi. Yangın tüplerinin ateşe karşı kullanılacağı açı ve uzaklık anlatıldı ve tatbik edildi. Çocukların güvenli alanlara tahliyesi yapıldı. Okul güvenli bir şekilde izdiham yaratılmadan boşatıldı. Bütün öğrenciler sınıflarda deprem geçinceye kadar, kendilerini nasıl koruyacakları uygulamalı olarak anlatıldı.

Öğrenciler güvenli bir şekilde sınıfı terk ettikten sonra öğretmenler güvenli alanlara geldi. Çünkü biz öğretmenler için her bir öğrencimiz, anne ve babasının bizlere emanetidir. Onlara gözümüz gibi bakmalıyız. Zaten İmamhatip olarak bizi biz eden bu emanet bilinci, anne ve baların evlatlarını bize güvenle teslim etmeleridir. Anne ve babaların hiçbir kuşkusu olmasın. Çocukları, Dicle Şehit Bilal Dicle Anadolu İmamhatip Lisesi’nde emin ellerdedir” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.