Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

Diyarbakır İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır’dan Kadir Gecesi mesajı

Diyarbakır İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır’dan Kadir Gecesi mesajı
18.05.2020
334
A+
A-

Diyarbakır İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır, Kadir Gecesi mesajı dolasıyla bir mesaj yayınladı. İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır, mesajında şöyle konuştu:

“Yüce Allah’ın insanlara Hz.Peygamber(s.a.s) vasıtasıyla son hitabı olan Yüce Kur’an’ın indirilmesi karanlıklar içinde boğuşan insanların hidayeti için bir dönüm noktası olmuştur. İnsanoğlu Kur’an’la bu gece müşerref olmuştur. Nazı zamanlar ve bazı mekanlar kendilerinde meydana gelen önemli olaylarla ve Yüce Allah’ın işaret etmesi ile değer kazanır. Kadir Gecesi’ni değerli kılan da Kur’an-ı Kerim’in bu gecede Hz Peygamber(s.a.s)’e indirilmeye başlanmış olmasıdır. Cehalet karanlığına saplanan insanlığı aydınlığa çıkaran bir nur olması açısından çok mühim bir hadisedir.

Çünkü bu gece;

Gönüllere rahmet ve şifa olan Kur’an-ı Kerim nazil olmuştur.

Bu gecede yapılan ibadet, içinde Kadir Gecesi olmayan bin ayda yapılan ibadetten daha faziletlidir.

Bu gecede Cebrail ve melekler yeryüzü semasına iner.

Bu gece tan yeri ağarıncaya kadar esenlik vardır.

Ebu Hureyre’den şöyle rivayet edilmiştir. Rasulullah (s.a.s) şöyle buyurmuştur: “Her kim imanından dolayı faziletine inanarak ve karşılığını Allah’tan bekleyerek Kadir Gecesi’ni taatle geçirirse onun geçmiş günahları bağışlanır.”

Kadir Gecesi, kadir kıymet bilenlerin gecesidir. Kadir Gecesi’nde Kur’an’ın kadrini kıymetini bilmeli ve gönlümüzle zihnimizi Kur’an’a bağlamalıyız. Kadir Gecesi kendimizi muhasebe edeceğimiz günahlarımıza af ve mağfiret dileyeceğimiz lütuf ve ikram gecesidir.

Kur’an’ın indirildiği gece yapacağımız en güzel amel Kur’an okumaktır. Aşk ve teslimiyetle Kur’an’la bağlarımızı yeniden tazelemektir. Rabbimizin emirlerine itaat etmeye söz vermektir. Kur‘ansız geçen bir hayattan pişmanlık duymaktır. Kur’an’la yeniden dirilip Kur’an’la yeni bir güne, yeni bir hayata yelken açmaktır. Kur’an’ın indirildiği gecede Peygamber Efendimiz(s.a.s)’in şefaatinden ümit var olup, ümmetinden olma şuuruna varılmalı, kaza ve nafile namazlar kılınmalı, ihsan şuuru ile Allah’a secdeye varılmalıdır. Rabbim cümlemizi Kadir Gecesi’nin kıymetini bilenlerden eylesin. Rabbim cümlemizi Kur’an’ın kadrini kıymetini bilen Kur’an’ı gönlüne zihnine hayatına rehber edinenlerden eylesin. Rabbim cümlemize Kadir gecesinde lütuf ve ikram ile af ve mağfiret eylesin, Kadir gecemiz mübarek olsun.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.