Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

Dicle Belediye Başkanı Felat Aygören’den “Üç Aylar” mesajı

Dicle Belediye Başkanı Felat Aygören’den “Üç Aylar” mesajı
25.02.2020
939
A+
A-

Dicle Belediye Başkanı Felat Aygören’den, mübarek üç ayların başlangıcı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

İnancımızda önemli bir yere sahip olan Recep, Şaban ve Ramazan aylarının başlangıcı olarak bilinen ‘Üç Aylar’ münasebetiyle bir mesaj yayınlayan Dicle Belediye Başkanı Felat Aygören, maneviyatın had safhada olduğu bu ayların huzur dolu geçmesi temennisinde bulundu. Başkan Aygören mesajında “11 ayın sultanı Ramazan Ayı’nın müjdecisi olan ve mağfiretin, bereketin, lütfun bol olduğu üç aylara erişmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Regaib Kandiliyle başlayan, bin aydan hayırlı Kadir gecesiyle zirveye ulaşan kandiller zincirini içinde barındıran bu gecenin İslam alemine barış ve huzur getirmesini diler, tüm insanlığın birlik, beraberlik, dayanışma ve kardeşlik duygularının güçlenmesine vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

Mesajında, insanların manevi huzur elde ettiği üç ayların bir fırsat olduğunu kaydeden Dicle Belediye Başkanı Felat Aygören, “Recep ayının ilk cuma gecesi olan Regaip Kandili, rağbet edilmesi gereken bir mağfiret ve rahmet gecesidir. Bu aylarda Cenab-ı Hakk’a yürekten yöneliş ve yakarışın, günahlardan arınmanın, kendimizi bulma ve bilmenin, nefsimizin yanıltıcı arzularından uzaklaşmanın imkanını yakalarız. Manevi coşkuyu daha fazla yaşadığımız ve kendimizi günahlardan arındırmak için fırsat gördüğümüz bu mübarek günlerin toplumun huzur ve refahının sağlanmasına vesile olmasını temenni ediyorum. Kardeşlik ve dayanışma duygularını arttıran, ruh dünyamızın aydınlanmasına vesile olan bugünler, Allah’a şükür imkanı bulacağımız özel günlerdir. Bu anlamlı günlerin ve ayların hayırlara vesile olmasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Bu vesileyle bir kez daha tüm İslam Alemi’nin mübarek üç aylarını tebrik eder, barış ve huzura vesile olmasını dilerim”  şeklinde konuştu.

“Dicle ve Diclelier her şeyin en iyisine layıktır”

Reklamı sevmediklerini, ilçe genelinde yaptıkları hizmet ve yatırımları gösterişten uzak Dicle ve Dicleliler için yaptıkları vurgulayan Dicle Belediye Başkanı Felat Aygören, kendisine ısrarla yönelttiğimiz soru üzerine, ricamızı kırmayarak, manevi iklimin pekiştiği mübarek üç aylarda sosyal belediyecilik anlayışıyla yaptıkları ve yapacakları bazı hizmetleri bizimle özel olarak paylaştı. Biz de emsallerine örnek olabilir düşüncesiyle, iyi niyetimizle kamu yararı gazetecilik anlayışıyla siz değerli okurlarımızla paylaşıyoruz.

Başkan Aygören döneminde geçen ramazan ayında 5684 porsiyon sıcak iftar yemeği dağıtıldı

Reklamdan uzak hizmet etme taraftarı olan Dicle Belediye Başkanı Felat Aygören, bizim haber ricamız üzerine, geçen yıl manevi iklime uygun olarak gerçekleştirdikleri bazı hizmetleri emsallerine örnek olabilir düşüncesiyle de, belki de ilk kez bizimle paylaştı.

Dicle Belediye Başkanı Felat Aygören,  “Dicle Belediyesi olarak ilçe genelinde tespit ettikleri engelli, yaşlı, ihtiyaç sahibi ve bakıma muhtaç ailelere günlük yaklaşık 192 olmak üzere, ramazan ayı boyunca 5684 aileye ev ev, kapı kapı dolaşılarak sıcak iftar yemeği dağıtımı yapıldı. Geçen ramazan bayramında yine tespit edilen ihtiyaç sahibi çok sayıda alilelere sosyal belediyecilik anlayışıyla 500 koli yardım paketi dağıtımı yapılmıştır.

Yine geçen yıl ramazan ayında vatandaşlarımızın daha temiz ortamda ibadetlerini yapabilmesi için, İlçe merkezi ve kırsal mahallelerimizde bulunan camilerin temizliği, belediye ekiplerimiz tarafından titizlikle yapılmıştır. Bu yıl da manevi iklime uygun olarak, ilçe genelinde Dicle belediyesi olarak sosyal belediyecilik anlayışıyla Dicle ve Diclelilere hizmet etmeye devam edeceğiz. Dicle ve Dicleliler her şeyin en iyisine layıktır’ diye konuştu.

Ramazan ayı 24 Nisan 2020 tarihinde başlayacak

Dinî gelenekte üç aylara önem verilmesinin sebeplerinden biri de bu aylarda bulunan kandil geceleridir. Receb ayının ilk cuma gecesi Regaib, aynı ayın yirmi yedinci gecesi Mi‘rac, şâban ayının on beşinci gecesi Berat ve ramazan ayının yirmi yedinci gecesi Kadir gecesidir. 2020 ramazan ayı, 24 Nisan 2020 tarihinde başlayacak. 23 Mayıs 2020 tarihinde de sona erecek. 2020 Ramazan bayramı 24 Mayıs, Pazar günü başlayıp, 26 Mayıs, Salı günü bitecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.