Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

Diyarbakır’da “II. Pediatrik Kardiyak Yoğun Bakım Çalıştayı” Yapıldı

Diyarbakır’da “II. Pediatrik Kardiyak Yoğun Bakım Çalıştayı” Yapıldı
06.05.2024
71
A+
A-

Diyarbakır’da, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Kalp Merkezi’nde, “II. Pediatrik Kardiyak Yoğun Bakım Çalıştayı” düzenlendi.

Türk Pediatrik Kardiyoloji ve Kalp Cerrahisi Derneği, Türk Çocuk Acil Tıp ve Yoğun Bakım Derneği ile Türk Neonatoloji Derneği tarafından desteklenen çalıştayda, bilgilendirme sunumları yapılmasının yanı sıra gerçek zamanlı olgu takipleri ve yoğun bakım hasta vizitleri de yapılarak; Ülkemizdeki disiplinler arası dayanışma ve tecrübe aktarımı sağlandı.

Çocuk Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Bedri Aldudak yaptığı açılış konuşmasında; “1. Pediatrik Kardiyak Yoğun Bakım Çalıştayımızı 2022 yılında düzenledik. Bu yılda İkincisini düzenlediğimiz Çalıştaya farklı illerden 50 Hekim katıldı. Çocuk Kardiyoloji, Çocuk Kalp Damar Cerrahisi ve Çocuk Yoğun disiplinlerinden hocalarımızın katıldığı çalıştayda disiplinler arası dayanışma ve tecrübe aktarımını amaçlamaktayız. Ülkemizin önde gelen Çocuk Kalp Merkezlerinden değerli hocalarımızın katılımıyla gerçekleştirdiğimiz çalıştayla, genç meslektaşlarımızla ve bu alana ilgi duyan asistan hekimlerimizle tecrübe paylaşımını sağlayarak disiplinler arası dayanışmayı arttırarak, sunulan hizmetlerin niteliğini arttırmayı hedeflemekteyiz.

Ülkemizdeki sayılı Çocuk Kalp Merkezleri arasında bulunan, gerek Çocuk Kardiyoloji gerekse Çocuk Kalp Damar Cerrahisi alanlarında sunduğumuz hizmetlerle yeni doğanlarımızın ve çocuklarımızın yaşamlarını kaliteli bir şekilde sürdürebilmeleri için büyük bir özveriyle çalışmaktayız.” dedi.

03- 04 Mayıs tarihlerinde Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi ev sahipliğinde yapılan çalıştaya; Çocuk Kardiyoloji Uzmanı Doç.Dr. Bedri Aldudak, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Başhekimi ve Çocuk Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Ali Can HATEMİ, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Neonatoloji Uzmanı Prof. Dr.Merih Çetinkaya, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Yoğun Bakım Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Dinçer Yıldızdaş, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Çocuk Kardiyoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Erkut Öztürk, Sağlık Bilimleri Üniversitesi İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Yoğun Bakım Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç.Dr. Ayşe Berna Anıl, Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi Çocuk Kardiyoloji Yoğun Bakım Sorumlusu Dr. Emine Hekim Yılmaz, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Yoğun Bakım Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Tanıl Kendirli, İstanbul Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp ve Damar Cerrahi Eğitim Araştırma Hastanesi Çocuk Kardiyolojisi Uzmanı Doç.Dr. Hacer Kamalı, Çocuk Kardiyoloji Uzmanları, Çocuk Yoğun Bakım Uzmanları ile Çocuk Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanları katıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.