Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

Salim Ensarioğlu: “28 Şubat 1997, Demokrasi tarihimizin kara lekelerinden biri”

Salim Ensarioğlu: “28 Şubat 1997, Demokrasi tarihimizin kara lekelerinden biri”
28.02.2024
179
A+
A-

Türkiye tarihine “postmodern darbe” olarak geçen ve sonuçları uzun yıllar tartışılan 28 Şubat 1997’deki Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısının üzerinden 27 yıl geçti.

İstanbul Bağımsız Milletvekili Salim Ensarioğlu, 28 Şubat’ın yıl dönümünde yaptığı açıklamada, “28 Şubat 1997, Demokrasi tarihimizin kara lekelerinden biri. Postmodern darbe ile demokratik düzene balans ayarı verme tutkusundaki vesayetçilerin ana hedefi, demokrasimize dışarıdan müdahale edenlere karşı duran siyasilereydi” dedi.

İstanbul Bağımsız Milletvekili Salim Ensarioğlu yapıtığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“28 Şubat 1997, Demokrasi tarihimizin kara lekelerinden biri. Postmodern darbe ile demokratik düzene balans ayarı verme tutkusundaki vesayetçilerin ana hedefi, demokrasimize dışarıdan müdahale edenlere karşı duran siyasilereydi.

O günlerde nice bedeller ödeyerek inşa ettiğimiz demokrasimize kastedenler; 54. Hükümet üyesi olarak ‘Başörtüsü Allah’ın emridir.’ şeklindeki ifadelerim üzerinden şahsıma bedel ödetmek için basına yansıyan vesayetçi Batı Çalışma Grubunun hazırladığı meşhur Andıç belgesinde, beni birinci sırada hedefe oturttukları kamuoyunca da öğrenilmişti. Sonrasında düzmece iddianamelerle hakkımda yedi ayrı mahkeme de dava açılmıştı. Ben o günlerde de bugün de inandığım hakikatlerimden asla taviz vermedim, vermeyeceğim.

Bugün 28 Şubat’ı lanetleyenler; 28 Şubat’tın tüm ağırlığıyla 54. Hükümetin üstüne çöktüğünde, verdiğimiz demokrasi ve adalet mücadelesini görmezden gelip ve sessiz kalarak zımnen ya da açık olarak destek verdiler.

O gün de biz, ölüm ve darbe tehdidine rağmen boyun eğmedik, dimdik ayakta durduk.

Çocuklarımıza iyi bir gelecek için bugün de yine demokrasi, adalet ve barış için, mücadelemize devam edeceğiz.

Demokrasiye balans ayarını ancak halkın verebileceğine inanan biri olarak vesayetçi akla karşı dik duruşun ülkemizi bugünlere getirdiği tarihin şahitliğinde anlaşılmaktadır.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.