Salim Ensarioğlu: “28 Şubat 1997, Demokrasi tarihimizin kara lekelerinden biri”
Türkiye tarihine “postmodern darbe” olarak geçen ve sonuçları uzun yıllar tartışılan 28 Şubat 1997’deki Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısının üzerinden 27 yıl geçti.
İstanbul Bağımsız Milletvekili Salim Ensarioğlu, 28 Şubat’ın yıl dönümünde yaptığı açıklamada, “28 Şubat 1997, Demokrasi tarihimizin kara lekelerinden biri. Postmodern darbe ile demokratik düzene balans ayarı verme tutkusundaki vesayetçilerin ana hedefi, demokrasimize dışarıdan müdahale edenlere karşı duran siyasilereydi” dedi.
İstanbul Bağımsız Milletvekili Salim Ensarioğlu yapıtığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“28 Şubat 1997, Demokrasi tarihimizin kara lekelerinden biri. Postmodern darbe ile demokratik düzene balans ayarı verme tutkusundaki vesayetçilerin ana hedefi, demokrasimize dışarıdan müdahale edenlere karşı duran siyasilereydi.
O günlerde nice bedeller ödeyerek inşa ettiğimiz demokrasimize kastedenler; 54. Hükümet üyesi olarak ‘Başörtüsü Allah’ın emridir.’ şeklindeki ifadelerim üzerinden şahsıma bedel ödetmek için basına yansıyan vesayetçi Batı Çalışma Grubunun hazırladığı meşhur Andıç belgesinde, beni birinci sırada hedefe oturttukları kamuoyunca da öğrenilmişti. Sonrasında düzmece iddianamelerle hakkımda yedi ayrı mahkeme de dava açılmıştı. Ben o günlerde de bugün de inandığım hakikatlerimden asla taviz vermedim, vermeyeceğim.
Bugün 28 Şubat’ı lanetleyenler; 28 Şubat’tın tüm ağırlığıyla 54. Hükümetin üstüne çöktüğünde, verdiğimiz demokrasi ve adalet mücadelesini görmezden gelip ve sessiz kalarak zımnen ya da açık olarak destek verdiler.
O gün de biz, ölüm ve darbe tehdidine rağmen boyun eğmedik, dimdik ayakta durduk.
Çocuklarımıza iyi bir gelecek için bugün de yine demokrasi, adalet ve barış için, mücadelemize devam edeceğiz.
Demokrasiye balans ayarını ancak halkın verebileceğine inanan biri olarak vesayetçi akla karşı dik duruşun ülkemizi bugünlere getirdiği tarihin şahitliğinde anlaşılmaktadır.”