Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

Diyarbakır’da 113 adet obje ele geçirildi

Diyarbakır’da 113 adet obje ele geçirildi
09.02.2024
204
A+
A-

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı Bağlar İlçe Jandarma Komutanlığınca yapılan planlı ve istihbari çalışmalar neticesinde; Bağlar İlçesi Gömmetaş Mahallesine Bizans, Asur ve Roma dönemlerine ait muhtelif sikke ve tarihi eser getirileceği ve söz konusu tarihi eserlerin aynı yerde satılacağı yönünde bilgi elde edildi.

İcra edilen operasyon neticesinde 2 şüpheli şahıs yakalandı, şüpheli şahısların aracında yapılan kontrolde 113 adet obje ele geçirildi.

Konuyla ilgili olarak Diyarbakır Valiliği tarafından paylaşılan ve Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı Bağlar İlçe Jandarma Komutanlığıncayapılan planlı ve istihbari çalışmalar neticesinde; Bağlar İlçesi Gömmetaş Mahallesine Bizans, Asur ve Roma dönemlerine ait muhtelif sikke ve tarihi eser getirileceği ve söz konusu tarihi eserlerin aynı yerde satılacağı yönünde bilgi elde edilmiştir. 08 Şubat 2024 günü

         Şüpheli şahısların aracında yapılan kontrolde; 104 adet farklı ebatlarda sikke, 8 adet yüzük ve 1 adet minyatür tablet olmak üzere toplamda (113) adet obje ele geçirilmiştir. Yakalanan (2) şüpheli şahıs adli işlemleri tamamlamak üzere Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilmiştir.

         Halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanmasına yönelik yürütülen adli ve mülki görevlere artan bir azim ve kararlılıkla aralıksız olarak devam edilecektir.

     Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

     DİYARBAKIR VALİLİĞİ

  İl Jandarma Komutanlığı”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.