Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

Dicle’de arı, bağ ve meyve üreticilerine tarımsal makine desteği

Dicle’de arı, bağ ve meyve üreticilerine tarımsal makine desteği
01.09.2023
825
A+
A-

Diyarbakır’ın Dicle İlçesindeki arı, bağ ve meyve üreticisi birçok çiftçiye, düzenlen törenle hibe destekli tarımsal makine teslimi yapıldı.

Törende yüzde 75 Tarım ve Orman Bakanlığı’nın sunmuş olduğu destekle, Dicle’de arıcılık yapan 20 yetiştiriciye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 300 tane boş arı kovanı, 20 tane bağ sağım makinesi ve 20 şer tane küçük alet dağıtıldı.

Dicle Kaymakamı Kadir Yurdagül, hak sahibi bazı çiftçilere tarım makinesi ile aletlerinin teslimini yaptı. Törende çiftçilerle bir araya gelen Dicle Kaymakamı Kadir Yurdagül, bir süre onlarla sohbet etti.

Dicle Meyve Bahçelerinin Modernizasyonu projesi kapsamında ise yüzde 70 GAP destekli olmak üzere, Dicle Organik Meyve Üreticileri Birliği iştirakıyla İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından toplamda 77 yetiştiriciye badem soyma, üzüm sıkma, gübre atma ve çapa makinesi dağıtımı gerçekleştirildi.

Dağıtım törenine Dicle Kaymakamı Kadir Yurdagül, Dicle Tarım ve Orman Müdürü Rifat Arık, Dicle Organik Meyve Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Şahinoğlu, Dicle Kırsal Kalkınma Yerel Eylem Grubu Derneği Müdürü Rıdvan Bal ve birçok çiftçi katıldı.

Dağıtım töreni, Dicle Kaymakamı Kadir Yurdagül’ün çok sayıda katılımcılarla birlikte anı fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.