Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

“Tarih Yazan Çocuklar” etkinliği gerçekleştirildi

“Tarih Yazan Çocuklar” etkinliği gerçekleştirildi
18.05.2023
449
A+
A-

Diyarbakır Valiliği himayesinde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve İl Millî Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda “Tarih Yazan Çocuklar” projesi hayata geçirildi.

Diyarbakırlı çocukların sanal ve sahte kahramanlar yerine tarihe mal olmuş değerli şahsiyetleri tanımaları ve milli bilinç kazanmaları amacıyla gerçekleştirilen projede kitaplardan etkinliklere, mektuplardan tiyatro gösterimlerine kadar birçok çalışma yer alıyor.

Proje kapsamında Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesinde yer alan Ali Kuşçu İlkokulundaki öğrencilere, tarihteki başarıları ve tecrübeleriyle topluma mal olmuş önemli şahsiyetlerin hayatlarının yer aldığı 100 kitaplık “Tarih Yazan Çocuklar” serisi belirlenen plan doğrultusunda okutuldu.

Okul bahçesinde düzenlenen etkinlikle çocuklar okudukları kahramanların karakterlerine bürünüp canlandırmalar yaparak hem öğrendiklerini sergiledi hem de eğlenceli vakit geçirdi. 

Etkinlik, çocukların kahramanlardan etkilenerek yaptığı ürünlerin sergisinin açılmasıyla sona erdi.

Ayrıca proje bitiminde 100 kahramanı okuyup öğrenip ailesine anlatan her çocuk ismine özel madalya ile ödüllendirilecek.

Öğrencilerden Ahmet Eymen Dallı, proje sayesinde okuduğu kitaplarda çok şeyler öğrendiğini söyledi. Dede Korkut’u canlandırdığını belirten Dallı, çok mutlu olduğunu ifade etti. 

Bilim İnsanı Aziz Sancar’ı canlandıran Aziz Samet Ceylan, şöyle konuştu: “Aziz Sancar’ı okurken çok şey öğrendim. Ben de onun gibi ilerde tıp okuyup bilim adamı olmak istiyorum.”

Ömer Faruk Ay ise Piri Reis’i canlandırdığını ve çok mutlu olduğunu aktardı. Ay, proje sayesinde Piri Reis’in hayatını öğrendiğini kaydetti.

https://www.diyarbakir.bel.tr/haberler/7840-bld.html

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.