Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

Diyarbakır’da 2023 Yılının İlk NRP Eğitimi Düzenlendi

Diyarbakır’da 2023 Yılının İlk NRP Eğitimi Düzenlendi
16.05.2023
348
A+
A-

Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, 10- 12 Mayıs tarihlerinde yenidoğan ölümlerinin önüne geçilmesi amacıyla sağlık personellerine yönelik Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP) Eğitimi verildi.

Doğumda gelişebilecek yenidoğan ölümleri ve asfiksinin yol açacağı sekelleri en aza indirebilme konusunda önemli bir yer tutan Yenidoğan Canlandırma Programı Uygulama Eğitimi İl Sağlık Müdürlüğü eğitim salonunda düzenlendi.

Üç gün süren eğitime Kamu ve Üniversite Hastanelerinden 11 Hekim, 3 Ebe, 6 Hemşireden oluşan 20 Sağlık çalışanı katıldı.

Eğitim programında NRP eğitimcileri tarafından; yenidoğana yapılan müdahalelerde güncel yaklaşımlar ve uygulamalar aktarıldı. Yürütülen programlar ve çalışmalarla; Temel resusitasyon uygulamalarının yerleştirilmesi için bu konuda standart uygulama yapacak, eğitim almış sağlık personelinin yetiştirilmesiyle önlenebilir ölüm nedenlerinden olan asfiksiye bağlı mortalite ve morbiditede gelişmiş ülke değerlerine ulaşılması hedeflenmektedir.

Eğitimin son gününde yapılan yazılı ve uygulama sınavının değerlendirilmesi sonucu başarılı olan kursiyerlere Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Hidayet BAKAÇ ve eğitmenler tarafından sertifikaları takdim edildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.