Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

Vali Ali İhsan Su Hani’de Okul Açılışına Katıldı

Vali Ali İhsan Su Hani’de Okul Açılışına Katıldı
30.04.2023
212
A+
A-

Vali Ali İhsan Su ve Zeliha Su Hanımefendi, sanatçı Gülben Ergen’in kuruculuğunu ve başkanlığını yaptığı Çocuklar Gülsün Diye Derneği öncülüğünde Diyarbakır’ın Hani ilçesinde hayırseverler tarafından yaptırılan anaokulunun açılış programına katıldı.

İlçenin Gürbüz Mahallesi’nde Çocuklar Gülsün Diye Derneği’nin öncülüğünde hayırsever Kamuran Kaya ve Süleyman Kaya’nın dedeleri Hacı Hamit Kaya adına yaptırdığı 2 derslikli “Hacı Hamit Kaya Anaokulu”nun açılışı törenle gerçekleştirildi.

Vali Ali İhsan Su törende yaptığı konuşmada, dünyanın en önemli işinin eğitim olduğunu söyledi.

Çocukların aldıkları eğitimle kendilerini geliştirerek Türkiye’ye, Diyarbakır’a ve Hani’ye önemli hizmetleri sunacağını belirten Vali Su sözlerine şöyle devam etti:

“İlimizde 122 anaokulumuz, 852 anasınıfımız, toplamda bin 429 dersliğimiz ve 41 bin 500’ün üzerinde de öğrencimiz, yavrumuz bu ana sınıfı ve anaokullarında eğitim almaktalar. Neticede bin 800 den fazla öğretmenimiz bu anaokulları ve ana sınıflarımızda çocuklarımıza eğitim veriyor.

Başta Gülben Ergen hanımefendi olmak üzere hayırsever Kaya ailesine, emeği geçen herkese ve siz değerli Hanili vatandaşlarımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bu güzel eserin ilimize, ilçemize, sizlere, çocuklarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

Okulun açış kurdelesinin kesilmesinin ardından protokol üyeleri ve vatandaşların okul binasının gezmesiyle program sona erdi.

Programa, sanatçı Gülben Ergen’in yanı sıra; Hani Kaymakamı Abdullah Yüksel, Belediye Başkanı İbrahim Lale, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali, Hayırseverler Kamuran Kaya ve Süleyman Kaya ile vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.