Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

DBB depremzede çocuklara çifte bayram yaşattı

DBB depremzede çocuklara çifte bayram yaşattı
23.04.2023
211
A+
A-

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu iş birliği ile Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’taki depremlerden etkilenen çocuklar için düzenlediği ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla çocuklara çifte bayram yaşattı.

Asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerden etkilenen kentlerde yaşayan çocukların deprem travmalarını atlatmaları için Sur Kaymakamlığı bahçesinde gerçekleştirilen Geleneksel Çocuk Oyunları Bayram Şenliği’nde çocuklar bir yandan Ramazan Bayramı’nın sevincini yaşarken, diğer yandan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın tadını çıkardı.

“Çocuğu oyunla rehabilite etmek mümkün”

Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mehmet Mutlu, çocuğu oyunla rehabilite etmenin mümkün olduğunu söyledi.

Devletin deprem bölgelerinde psikolog ve pedagoglarıyla bütün imkanlarıyla bulunduğunu belirten Mutlu, ancak oyunun, çocuğu toparlamanın en önemli, en hızlı yöntemlerinden bir tanesi olduğunu ifade etti.

Çocuklara oyun imkanları verildiği zaman o çocuklarda inanılmaz derecede düzelme yönelme yönünde eğilim gördüklerini aktaran Mutlu, şöyle konuştu:

“Onu gördükten sonra da deprem bölgesine daha çok yoğunluk vermeye başladık. Çünkü çocuğu oyunla rehabilite edeceğimize inanıyorum. Allah inşallah bir daha böylesi felaketleri yaşatmasın.”

“Hem bize hem çocuklara moral oldu”

Etkinliğe çocuğuyla beraber katılan Hüsna Polat, etkinliğin hem çocuklar hem de kendileri için deprem sonrası iyi bir moral olduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu:

“Açıkçası burası çok keyifli bir ortam. Deprem sonrası çocuklar için baya keyifli oldu. Baya eğlenceli geçiyor şu an burası. Hem 23 Nisan’ı kutluyoruz. Çocuklar eğleniyorlar. Çok iyi etkinlikler oluyor. Dans ettiler, yüzlerini boyadılar, zıpladılar çok eğlenceliydi. Onlar için de bizim için de iyi bir moral kaynağı oldu.

Katılımcılardan 12 yaşındaki Melek Kübra Çal ise şöyle konuştu:

“Baya eğlendim. Gayet eğlenceliydi. Çalınan şarkılar çok güzeldi. Yüz boyaları çok eğlenceliydi.”

https://www.diyarbakir.bel.tr/haberler/7714-23nisan.html

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.