Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

Karla Mücadele Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Karla Mücadele Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Vali Ali İhsan Su başkanlığında karla mücadele değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Vali Su başkanlığında, 112 Acil Çağrı Merkezi’nde kentte yürütülen karla mücadele çalışmalarına ilişkin değerlendirme toplantısında son durum detayları değerlendirildi.


Vali Su, Diyarbakır’da başlayan 17 ilçenin tamamında devam eden kar yağışı dolasıyla kriz merkezinde ilgili kurum temsilcileriyle değerlendirme toplantısı yaptıklarını söyledi.


“Kar yağışından sonra zincirsiz ve tedbirsiz yola çıkan araçların kayması sonucu zaman zaman trafikte kapanmalar oluyor.  Bunlara müdahale ederek kayan araçları yoldan çekerek trafiği yeniden açmaya çalışıyoruz. Öncelikle vatandaşlarımızın can güvenliklerini, sağlıklarını korumaya dönük çalışmalarımız devam ediyor.”

Kentte, kar nedeniyle eğitime 6 Şubat’ta ara verildiğini anımsatan Vali Su, “Meteorolojinin bugün ve yarın için kuvvetli kar, ve fırtına ile buzlanma olacağı uyarıları var. Bugünkü toplantıda almış olduğumuz kararla yarın Diyarbakır’ın tamamında eğitime 1 gün ara veriyoruz. Aynı şekilde kamu kurumlarında memur ve kamu görevlisi olarak çalışanlardan gebe, engelli olan vatandaşlarımız da idari izinli sayılacak” dedi.

Kar yağışının oluşturduğu olumsuzlukları ortadan kaldırmaya gayret ettiklerini kaydeden Vali Su;

“Vatandaşlarımıza zaman zaman sosyal medya üzerinden de uyarılarımız oluyor, aynı uyarıları tekrar etmek istiyoruz. Trafiğe çıkan sürücüler mutlaka araçlarında kışlık lastik bulundursunlar ve zincirle çıksınlar. Sürücüler mutlaka tedbirini alarak trafiğe çıkmış olsunlar.” ifadelerini kullandı.

Ekipler 7/24 takipte 

Vali Su: “Bütün ekibimizle vatandaşımızın hizmetine hazır olduğumuzu ifade etmek isterim. Şu anda sahada Diyarbakır’ın tamamında oluşan olumsuzlukları giderme noktasında kamu kurum ve kuruluşlarımız, büyükşehir belediyemiz, ilçe belediyelerimiz elbirliği ile sorunları çözmeye gayret ediyoruz, gayret etmeye de devam edeceğiz.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.