Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

DEVA PARTİLİ DEVRAN SİNANOĞLU: PAZARCI KADINLAR ALINLARININ TERİYLE EKMEKLERİNİ KAZANIYORLAR

DEVA PARTİLİ DEVRAN SİNANOĞLU: PAZARCI KADINLAR ALINLARININ TERİYLE EKMEKLERİNİ KAZANIYORLAR

Deva Partisi Diyarbakır İl Yönetim Kurulu Üyesi, yazar Devran Sinanoğlu yaptığı açıklamada, “Bağlar İlçe Belediyesi’nin kadınlar için Bağcılar Mahallesinde kurduğu Kadın Semt Pazarı erkek pazarcılar tarafından işgal edilmek isteniyor” dedi.

Konuyla ilgili konuşan Kamuoyunun yakından tanıdığı Deva Partisi Diyarbakır İl Yönetim Kurulu Üyesi, yazar Devran Sinanoğlu şöyle konuştu:

“2013 yılında Bağlar İlçemizde kurulan Jiyan Kadın Semt Pazarı dezavantajlı kadınlar için bir gelir kapısı olmuştur. Burada anlının teriyle helal kazanç elde eden, kadınlarımız örnek alınması gerek bir iş yapıyorlar.

Rüşvetin, hırsızlığın, ahlaksızlığın gün be gün katmerleştiği bir dönemde, eli öpülesice kadınlarımız bu kirli çarka inat helal kazanç elde etmek için gece gündüz çalışıyorlar.

Bu dürüstlüğü kaldıramayan, bu helal kazancı hazmedemeyen haram zadeler, kadınlarımızın ekmeğini ellerinden almak için farklı yollara başvuruyorlar. Oysa bu kadınların kimseyle bir sorunu yok, bu kadınlar ekmeklerinin derdinde şuçu bucu değiller. Kendi hallerinde, hayat mücadelelerini veren, akşamları evlerine bir lokma ekmek götürmek için uğraşan gariban insanlardan ne istiyorsunuz.

Kadınların yaptığı pazarcılık, erkeklerin yaptığı pazarcılıktan  daha temiz ve daha dürüsttür. Mesela pazardaki, pazarcı kadınlar yalan yere yemin etmezler. Kirli, çürük malı müşteriye yedirmezler. İşlerini temiz, dürüst yaptıkları için bu da birilerinin zoruna gidiyor.

Bağcılar Mahallesindeki Kadın Semt Pazarındaki emekçi kadın pazarcılarımızın yanındayız. Mücadelelerinden vazgeçmesinler. İyi ki  kadınlarımız var. Onlara minnet borçluyuz.” şeklinde konuştu

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.