Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

YAZAR DEVRAN SİNANOĞLU’NDAN KALPLERE DOKUNAN PROJE

YAZAR DEVRAN SİNANOĞLU’NDAN KALPLERE DOKUNAN PROJE

Yazar ve şair Devran Sinanoğlu, Diyarbakır için yürüttüğü projelerine yenisini ekledi. Hedefinin ‘Diyarbakır İçin 21 Proje’ olduğunu belirten Sinanoğlu 16. Projesini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesindeki Kadın Konukevlerinde, Anneleriyle birlikte kalan 0-12 yaş arasındaki çocuklara yönelik Masal Eğitim Kurumları (Kreş ve Gündüz Bakım Evi) ile beraber yürüttüğü “Minik Kalpleri Sevindirelim” çalışmasını gerçekleştirdi.

Proje kapsamında çocuklara öykü, masal, boyama kitabı, boyama kalemi vs. hediye edildi.

Çocukların hediyelerini yazar Devran Sinanoğlu ve Masal Eğitim Kurumları kurucu müdürü Dicle Bahadır ile birlikte Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Diyarbakır İl Müdürlüğüne teslim ettiler.

Konuyla ilgili konuşan Sinanoğlu ” Anneleri ile birlikte kadın sığınma ve kadın konukevlerinde kalan çocuklarımız ne yazık ki toplumumuzun büyük bir kesimi tarafından unutulmuş durumda. Oysa bu çocuklar bizim yarınımız, geleceğimiz. Geleceğini unutan toplumlar tarihin tozlu sayfaları arasında kaybolup giderler. Bizim amacımız toplumumuza, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı hatırlatmak. Bizim amacımız başkalarının kaderini yaşamak zorunda kalan çocuklarımızın varlığını belleklerde yer ettirmek. Bizim amacımız çocuklarımızın ve annelerinin toplumun birer ferdi olduğunu unutmuş olan insanlara hatırlatmak.

Çocuklarımızın geleceği için çalışmalarımız devam ediyor. ‘Minik Kalpleri Sevindirelim’ projesi ile bize desteklerini esirgemeyen ve çocuklarımız için her türlü fedakarlıkta bulunan Masal Eğitim Kurumlarına teşekkürü bir borç bilirim. Kendilerine şükranlarımı sunuyorum. Böyle duyarlı eğitim kurumlarımızın olması mutluluk verici” şeklinde konuştu.

Masal Eğitim Kurumları kreş ve gündüz bakımevi kurucu müdürü Dicle Bahadır ise; “Böylesine güzel ve anlamlı bir projede yer almak şahsım ve kurumum adına onur verici bir duygu. Biz Masal Eğitim Kurumları kreş ve gündüz bakımevi olarak yıllardır çocukların yüzündeki gülümsemeye vesile olmaktan öte mutluluk olamaz, düşüncesiyle çeşitli sosyal sorumluluk projelerinde yer aldık. Hele söz konusu çocuklar olunca bunu kendimize bir misyon olarak gördük. Bizi bu ulvi projeye dahil ettiği için Sayın Devran Sinanoğlu’na teşekkürü bir borç bilirim” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.