Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

İYİ Partili Ensarioğlu: “Halk ile devlet arasında köprü olacağız”

İYİ Partili Ensarioğlu: “Halk ile devlet arasında köprü olacağız”

Dün Lice’de, bugün de Çınar İlçesinin 2. olağan kongresi yapıldı.

Her iki ilçenin kongreleri de coşkulu ve büyük bir kalabalık ortamında yapıldı. Kongrelerde şehitler için saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal marşı okundu. Kongrelerde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in mesajı okundu.

Ardından İl Başkanı Vejdin Ensarioğlu konuşmalarda bulundu.

İktidara geldiklerinde gençlere ve vatandaşlara iş, aş, eğitim ve adaleti geri getireceklerini söyleyen İYİ Parti Diyarbakır İl Başkanı Vejdin Ensarioğlu, “Halk ile devlet arasında köprü olacağız” dedi.

İYİ Parti Diyarbakır İl Başkanı Vejdin Ensarioğlu şöyle konuştu:

 “Seçim sürecine girdiğimiz bugünlerde yapılan 2. olağan kongrelerimizle seçime daha güçlü bir yönetimle girmenin mutluluğunu ve coşkusunu yaşıyoruz. Yönetime seçilecek dava arkadaşlarımızla birlikte 2023’te yapılacak seçimle İnşaallah iktidar olacağız. Her gittiğimiz yerde açık açık söylüyoruz. Akp devlet değil, bizim gibi bir siyasi partidir. Akp’ye oy vermeyen sadece bir siyasi partiye oy vermemiş olacak. Biz devleti oylamıyoruz. Bugün Akp iktidar partisi ama 2023’te seçimi kaybedecek. Akp seçimi kaybettiğinde Devlet mi seçimi kaybetmiş olacak. Yok öyle bir şey. Onun için biz diyoruz ki, bu fikri ve düşüncesi, dini, dili ve mezhebi ne olursa olsun, tüm vatandaşlarımız bu ülkenin onurlu ve asli vatandaşlarıdır. Vatandaşlarımız hangi partiye oy verirse versin, biz parti olarak iktidara geldiğimizde, hiçbir vatandaşımızı vatan haini, terörist veya bize düşman gözüyle bakmadık, bakmayacağız. Hepimiz mevcut kimliklerimizle Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşıyız. Kimliklerimizle, farklılıklarımızla ve fikirlerimizle ülkemizin zenginleşeceğine ve güçleneceğine inanıyoruz.

Şimdi bir süre önce sayın Cumhurbaşkanımız Diyarbakır’a geldiler. Gelmezden evvel muhtar evinin açılışını yaptılar. 20 yıllık iktidarlarında ve 20 yılın sonunda Diyarbakırımıza büyük eserlerin açılışı yapılacak denilerek sayın Cumhurbaşkanımızın canlı bağlantı ile milletvekilleri ve devlet erkankarının katıldığı fırtınalı bir havada yapa yapa muhtar evinin açılışını yaptılar. Daha sonra mitingde bir de henüz inşaası bitmemiş Merkez camiinin açılışını yaptı. Elhamdülillah halkımızın çok büyük çoğunluğu Müslümandır. Bizde gücümüz yettiğince Allah’ın emirlerini yerine getirmeye çalışıyoruz. Biliyorsunuz Merkez camii Dağkapı civarında yapılıyor, vallahi ben Dağkapı’ya, camiiye gitsem, 5. haremi şerifimiz olan Ulucamii dururken merkez camiinde namaz kılmam. Hem sevabı çok hem de manevi huzuru var. Yani Dağkapı civarında onlarca tarihi camiilerimiz bunun yanında onlarca da yeni camiilerimiz varken ve o bölgede camii ihtiyacı yokken, halkımıza direk dokunabilecek ihtiyaç olan başka bir yatırım yapılamaz mıydı? Yapılabilirdi elbette ama Akp’nin öyle bir derdi yok ki.

20 yıldır hep mağdur edebiyatı yaparak ve dini hassasiyetlerimizi kullanarak seçimleri kazandılar. Artık İYİ Parti var, biz ucuz kahramanlıklarına izin vermeyeceğiz. İYİ Partinin büyük özverisi ve katkısıyla kilit rol oynayarak önce Belediyeleri aldık ellerinden şimdi sıra 2023’te. Şimdi Akp Ülkeye katma değer hiçbir şey yapmadıkları gibi 100 yıllık Cumhuriyeti’mizin katma değerlerini satarak buraya geldiler. Şimdi diyecekler ki, yol yaptık. Evet hakkınızı vermek gerek. Yol yaptınız, doğru ama yap işlet devret modeli ile bire bin katarak daha doğmamış çocuklarımızı borçlandırarak bu yollarla geleceklerini yok ettiniz. İşte biz iktidara geldiğimizde; Akp’nin yok ettiği Gençlerimize ve vatandaşlarımıza iş, aş, eğitim ve adaleti geri getireceğiz. Mutlu olacakları bir gelecek inşa etmek için geleceğiz. Halk ile devlet arasında köprü olacağız. Devleti vatandaşlarımızın emrine vereceğiz. Devlet bizi değil biz devleti büyüteceğiz ve dolayısıyla devletimiz büyüdükçe hep beraber zenginleşeceğiz. Bu vesileyle yeni yönetime seçilen arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. İlçemize ve partimize hayırlı olsun” dedi. Ardından oylamaya geçildi, seçimler sonucunda Lice İlçe Başkanlığı’na Zehra Erkuş ve listesi, Çınar İlçe Başkanlığı’na Ali Kanevi ve listesi seçilerek güven tazelediler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.