Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

Dicle İlçesinde 10 Kasım Atatürk’ü anma programı düzenlendi

Dicle İlçesinde 10 Kasım Atatürk’ü anma programı düzenlendi

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 84’ünci yıl dönümü nedeniyle, Diyarbakır’ın Dicle İlçesinde anma programı düzenlendi.

Mustafa Kemal Atatürk’ü anma programının ilki ilçede yeni hükümet konağı yapım süreci devam ettiğinden, Kaymakamlığın geçici olarak taşındığı İlçe Emniyet Amirliği’nin bahçesinde gerçekleşti.

İlçe Emniyet Amirliği’nin bahçesinde düzenlenen 10 Kasım Atatürk’ü Anma Programına Dicle Kaymakamı Kadir Yurdagül, Dicle Belediye Başkanı Felat Aygören, Dicle Cumhuriyet Başsavcısı Akile Erol, İlçe Jandarma Komutanı Osman Öztürk, İlçe Emniyet Amiri Ömür Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammed Ensari, Kaymakamlık İlçe Yazı İşleri Müdürü Mahmut Laçin, Dicle İlçe Müftüsü Zeyd Akın, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Murat Ödoğlu, Dicle Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mustafa Sabır, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Dicle İlçe Müdürü Melik Aslan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Şahabettin Aydın, Dicle Belediyesi Zabıta Müdürü İskender Dayan, Dicle İlçe Tapu Müdürü Faruk Demir, İlçe Nüfus Müdürü Muhittin Narin, Dicle Orman İşletme Şefi Hamza Bayaroğulları, birçok öğrenci, öğretmen, asker, polis ve çok sayıda kurum amirleri katıldı.

Tören, Dicle Kaymakamı Kadir Yurdagül ve Dicle Belediye Başkanı Felat Aygören tarafından Atatürk anıtına çelenklerin konulmasıyla başladı.

Saat 09.05’te sirenler eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

İstiklal Marşı’nın okunmasıyla, buradaki 10 Kasım Atatürk’ü anma töreni sona erdi.

10 Kasım Atatürk’ü anma töreni Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen birçok etkinlikle devam etti. Buradaki törene de ilçenin çok sayıda protokol üyeleri, birçok öğretmen, öğrenci ve çok sayıda kurum amiri katıldı.

Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen tören, Dicle Şükrü Ayna Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı İsmail Akfırat’ın program akışını arz etmesiyle başladı.

Törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okundu.

Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Dicle Şükrü Ayna Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Çilem Tugay yaptı.

Dicle Şükrü Ayna Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde görevli öğretmen Gülnur Kaya, şiir okudu.

Dicle Şükrü Ayna Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri öğretmenleri Funda Atalay ve Zeliha Çelik’in hazırladıkları sinevizyon gösterisi sunuldu.

Birçok öğrenci tarafından Atatürk’ü anlatan şiirler okundu.

Dicle Şükrü Ayna Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Seda Özbak öncülüğünde öğrencilerin 10 Kasım adlı orotoryu gösterileri sahnelendi.

Dicle Halk Eğitimi Merkezi kurs eğitmeni Fatih Bilgin ve öğrencilerinin Mustafa Kemal Atatürk’ün çok sevdiği Zeybek oyunu sergilendi.

10 Kasım Atatürk’ü anma programının sonunda hatıra fotoğrafı çekildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.