Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

Dicle İlçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusu

Dicle İlçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusu

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Diyarbakır’ın Dicle İlçesinde coşkuyla kutlandı.

Cumhuriyet’in kuruluşunun 99’uncu yıl dönümünde Fatih İlk ve Ortaokul bahçesinde coşkulu kutlama programı düzenlendi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı heyecanının yaşandığı kutlama programına Dicle Kaymakam Kadir Yurdagül, Dicle Belediye Başkanı Felat Aygören, Dicle İlçe Jandarma Komutanı Osman Öztürk, İlçe Emniyet Amiri Ömür Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammed Ensari, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Murat Ödoğlu, Dicle Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mustafa Sabır, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Dicle İlçe Müdürü Melik Aslan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Şahabettin Aydın, Dicle Belediyesi Zabıta Müdürü İskender Dayan, Dicle İlçe Tapu Müdürü Faruk Demir, İlçe Nüfus Müdürü Muhittin Narin, birçok öğrenci, öğretmen, veli ve çok sayıda kurum amirleri katıldı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programını Fatih Ortaokulu’nda görevli İngilizce Öğretmeni Derya Nergiz sundu.

Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle düzenlenen kutlama programı, 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Dicle Kaymakamı Kadir Yurdagül günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

Dicle Kaymakamı Kadir Yurdagül yaptığı konuşmada, “Bugün mazisi şan ve şerefle dolu Yüce Türk milletinin işgale karşı göğsünü siper edip İstiklal mücadelesi verişinin, yeniden devlet olma azmini gösterip halkın yönetimi olan Cumhuriyetin kuruluşunun 99. Yıl dönümünde hepinize hoş geldiniz diyerek, sözlerime başlamak istiyorum.

 Her yıl 29 Ekim tarihinde devlet, millet olarak Cumhuriyet Bayramı’nı sevinçle ve büyük bir coşkuyla kutlamaktayız. Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak başlatmış olduğu milli mücadelenin zaferle sonuçlanmasının ardından 29 Ekim 1923 tarihinde ilan ettiği Cumhuriyet, Türk milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir” dedi.

Dicle Kaymakam Kadir Yurdagül, beraberindeki Dicle Belediye Başkanı Felat Aygören, Dicle İlçe Jandarma Komutanı Osman Öztürk, İlçe Emniyet Amiri Ömür Yılmaz ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammed Ensari ile birlikte yanına gittiği halkın ve öğrencilerin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.

Birçok öğrenci günün anlam ve önemini belirten şiirler okudu.

Dicle Fatih Ortaokulu öğrencilerinden Gülbahar Durmaz, “Sözümüz var” adlı şiiri; Dicle Atatürk İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Zehra Turan, “Cumhuriyet” adlı şiiri; Dicle 15 Temmuz Şehitleri Ortaokulu öğrencisi Aslan Tan, “Cumhuriyet Bayramı” adlı şiirleri okudular.

Fatih Ortaokul öğrencileri, sınıf öğretmeni Derya Sabır eşliğinde Gençlik Marşı gösterisini sundu.

15 Temmuz Şehitleri Ortaokul öğrencileri ise Müdür Yardımcısı Leyla Kasım Toğçu eşliğinde EGO Dans gösterilerini sundu.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programında Atatürk ve Fatih Ortaokul öğrencileri arasında halat çekme yarışması düzenlendi.

Fatih Ortaokul öğrencileri, Müzik Öğretmeni Süleyman Gümüştekin eşliğinde koro çalışma etkinlikleri gerçekleşti.

ve 15 Temmuz Ortaokul öğrencileri, sınıf öğretmeni Sema Toprak yönetiminde Ront gösterileri düzenlendi.

Sportif ve kültürel çalışmalarda dereceye giren öğrencilere ödül verildi.

Öğrencilere ödüllerini Dicle Kaymakam Kadir Yurdagül, Dicle Belediye Başkanı Felat Aygören, Dicle İlçe Jandarma Komutanı Osman Öztürk ve İlçe Emniyet Amiri Ömür Yılmaz verdi.

Kutlama programı düzenlenen diğer etkinliklerle devam etti.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programında daha sonra halay çekildi.

Kutlama programında Dicle Halk Eğitimi Merkezi öğrencilerinin, kurs eğitmeni Fatih Bilgin ile birlikte Diyarbakır oyun havaları gösterileri ile sona erdi.

Dicle Kaymakam Kadir Yurdagül, Dicle Belediye Başkanı Felat Aygören ve diğer bazı protokol üyeleri, öğrencilerle birlikte çekilen halaya eşlik etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.