Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

Kayapınar Belediyesi’nden astım hastalarına özel yüzme kursu

Kayapınar Belediyesi’nden astım hastalarına özel yüzme kursu

Kayapınar Belediyesi’nce ilçedeki Astım Rahatsızlığı, Kistik Fibroz ve Kronik Akciğer Hastalıkları olan 7-18 yaş arasındaki çocuk ve gençlerin yüzmelerine imkan sağlamak amacıyla “Nefes Alıyorum Projesi”ni hayata geçiriyor.

Yüzme Antrenörleri, Çocuk Göğüs Doktoru ve Solunum fizyoterapistleri eşliğinde verilecek yüzme derslerinin yanı sıra proje kapsamında katılımcıların ailelerine Doğru Nefes Eğitimi konulu seminer düzenlenecek.

Bünyesindeki Kapalı Yüzme havuzları ile kış mevsiminde de çocuklara yüzme kursları veren Kayapınar Belediyesi, bu kez de Doğu Pediatri Derneği’nin işbirliği ile Astım hastaları, Kistik Fibroz ve Kronik Akciğer Hastalıkları olan çocuk ve gençlere “Nefes Alıyorum” adlı proje kapsamında Özel Yüzme Kursu açıyor.

“Astım olup yüzmeyen çocuk kalmasın” mottosuyla başlatılacak kurslara, 7-18 yaş arasındaki çocuk ve gençlere yüzme öğretilecek. Yüzme Antrenörleri, Çocuk Göğüs Doktoru ve Solunum fizyoterapistleri eşliğinde haftada iki gün verilecek kurslar 12 ay boyunca devam edecek.

Kursun yanı sıra Çocuk Göğüs Hekimi tarafından astım hastası çocukların ailelerine “Doğru Nefes Eğitimi” konulu seminer verilecek.

Yüzme Kurslarına katılmak isteyenlerin Kayapınar Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü’ne 0850 339 21 21 nolu telefona başvurmaları gerekiyor.

Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Arif Karaman, Astım hastalarının nefes egzersizleriyle solunum kaslarını güçlendirmek, nefes darlığını hissinin kaybolmasını sağlamak, yaşam kalitelerini artırmak, çocuğun nefes alıp vermede hava yollarındaki daralmaya bağlı yaşanacak problemlere karşı önlem alınmasını sağlamak amacıyla “Nefes Alıyorum” projesini hayata geçireceklerini söyledi.

Yüzme sporunun astımlı çocukların daha kaliteli nefes alabilmelerini sağladığına değinen Karaman, “Bugüne kadar açtığımız yüzme kurslarımızdan en çok astımlı çocuklarımıza yönelik olarak açtığımız Yüzme Kursumuzu daha çok önemsiyoruz. Bu nedenle bir hekim, Solunum fizyoterapistleri ve 9 deneyimli yüzme antrenörü nezaretinde böyle bir kursu açtık.” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.