Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

YAZAR DEVRAN SİNANOĞLU GAZETECİLER GÜNÜNÜ KUTLADI

YAZAR DEVRAN SİNANOĞLU GAZETECİLER GÜNÜNÜ KUTLADI

21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü münasebetiyle DEVA Partisi Diyarbakır İl Yönetim Kurulu Üyesi, Yazar ve Şair Devran Sinanoğlu emekçi gazetecilerin gününü kutladı.

Yazar Sinanoğlu yayınladığı mesajda, “24 Temmuz 1908’de basından sansürün kaldırıldığı tarihtir. Bu tarihten itibaren gazeteler ilk kez sansürsüz olarak yayın hayatına başlamıştır. Günümüzde ise artık basın; çağdaş, demokratik ve uygar hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri haline gelmiştir. Kamuoyunu bilgilendirmek için haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı basın olmuştur.

Devran Sinanoğlu

GAZETECİLİK ONURLU VE ŞEREFLİ BİR MESLEKTİR

Gazetecilik mesleği onurlu ve şerefli bir meslektir. Objektiflik ve dürüstlük ilkelerini şiar edinen, tarafsız habercilik yapan gazeteciler ve basın mensupları toplumsal bir görev ad etmektedirler. Halkın olayları doğru bilmelerini sağlayan gazetecilerdir. 

Gazetecilik kamuoyunun vicdanıdır. Demokratik ve hukuk devletinde basın ne kadar hür olursa, toplumda o kadar özgür olur. Böylesine önemli bir görevi yerine getirmek için özveri ile çalışan, kamuoyunu doğru ve hızlı şekilde bilgilendiren, ilkeli ve dürüst gazeteciliği kendine ilke edinmiş, gece gündüz demeden çalışan, demokrasinin yanında saf tutan, millet için yazan ve bugün gerçekleri halka duyurmak için çalışan, yeri geldiğinde kalemini bir silah gibi kullanan, yeri geldiğinde yurttaşlarımızın gözü ve kulağı olan gazeteciler kamuoyu için önemli bir görevi üstlenmişlerdir.  Daha özgür bir ülkede çalışmak ümidiyle…


21 Ekim Dünya Gazeteciler Gününü kutlar, sağlık, başarı ve esenlikler dilerim” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.