Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

Genel Sekreter Çiftçi, öğrencilerle Hayvan Bakım Evi’ni ziyaret etti

Genel Sekreter Çiftçi, öğrencilerle Hayvan Bakım Evi’ni ziyaret etti

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezinde minik öğrencileri ağırladı.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde çocuklara hayvan sevgisini aşılamak amacıyla minik öğrencilerle Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezini gezdi.

Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret eden çocuklar, kedi ve köpekleri sevdi, görevlilere merak ettikleri soruları sordu. 

Genel Sekreter Çiftçi, can dostların kendilerine bir emanet olduğunu belirterek, “Misafirlerimizi her zaman merkezime bekleriz” kaydetti.

“Hayvanları çok seviyorum”

Geziye katılan öğrencilerden 10 yaşındaki 4. Sınıf öğrencisi Arjin Bilge Yıldırım, şöyle konuştu:

“Buraya arkadaşlarım ve öğretmenlerime birlikte geldim. Hayvanların kulübelerini gezdik, kedi ve köpekleri gördük. Arada teller olduğu için hayvanları sevemedim ama yine de çok tatlıydılar. O yüzden çok mutluyum inşallah bir gün sahiplenirler.” 

Hayvanları ziyaret etmekten büyük bir mutluluk duyduğunu belirten öğrencilerden 10 yaşındaki Mirhan Işık ise şunları ifade etti:

“Bu gezide kedileri ve köpekleri gördüm, Van kedisi gördüm. Mesela bazı köpekler çok saldırgandı ama yine de hepsi birbirinden tatlıydı. Yaralı olan bazı köpekler vardı onlara çok üzüldüm. Umarım onlar da bir gün sahiplenir ve istedikleri hayata kavuşabilirler.” 

Kendisinin de evcil bir hayvanının olduğunu ve hayvanları çok sevdiğini söyleyen 10 yaşındaki Dilara Rosa Aslan “Öğretmenlerimiz bizi bugün buraya getirdi ve biz çok mutlu olduk. Arkadaşlarımızla kedi ve köpeklerin bulundukları kulübeleri gezdik ve onlara mama bağışladık. Hayvanları çok seviyorum” dedi.

Öğrencileriyle birlikte Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret eden öğretmenlerden Bahar Aydın, “Bugün 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü nedeniyle 4. Sınıflarda eğitim gören 88 öğrencimiz ile birlikte buraya geldik. Öğrencilerimiz hayvanları ziyaret etme ve yakından göreme fırsatı buldu bu anlamda çok mutlu olduk” diyerek Büyükşehir Belediyesi ile Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi görevlilerine teşekkür etti. 

Öğrenci ve öğretmenlerin Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi ziyaretleri Genel Sekreter Çiftçi ve öğrencilerin toplu fotoğraf çekmesiyle sona erdi.

https://www.diyarbakir.bel.tr/haberler/6639-bld.html

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.