Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

Dicle İlçesinde kanadı yaralı halde bulunan kuş koruma altına alındı

Dicle İlçesinde kanadı yaralı halde bulunan kuş koruma altına alındı

Diyarbakır’ın Dicle İlçesinde nesli tükenmek üzere olan balıkçı kuş, sol kanadı yaralı halde bulundu.

Dicle’ye bağlı Çayüstü kırsal mahallesi’nde bulunan kuş, ilçeye gelen Diyarbakır Doğa Koruma ve Milli Parklar şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

Kuşu tedavi edilmek üzere Diyarbakır Doğa Koruma ve Milli Parklar şube Müdürlüğü’ne teslim eden Kayhan Sert, “Dün saat 4 buçukla 5.00 arasında Hani ve Dicle arasında bir köprü var.

Köprüyü geçerken 2 öğretmen arkadaşımla birlikte orada balık evinde oturduk. Yaklaşık bir, iki saat sonra 500 metrekarelik alanda biraz dolaştık. Çalıların arasında bu hayvanı gördük.

Ben görmedim. Bizim diğer öğretmen arkadaşlarımız gördü. Yanına gittiğimiz zaman böyle cansız bir şekilde gördük. Ama yaklaştığımız zaman diyaframından, karnından nefes aldığını anladım. Yanına yanaşınca, kanadının kırık olduğunu, yardıma muhtaç olduğunu anladım. Biraz çekindim. Çünkü bir balıkçı kuşunun gagası çok sivri olur.

Ama neticede yaralı olduğunu görünce yakalamak istedim. Yakaladığım zaman ilk bakışta balıkçı kuşu olduğunu anladım.

Arkadaşlarımla birlikte getirdik. Daha sonra milli parkları aradım. Ve Milli Parklar, diğer gün geleceklerini söylediler.

Kendim eve götürdüm, kafese koydum. Nesli tükenmekte olan bir hayvan olduğunu anladım” dedi.

Tedavi edildikten sonra doğaya salınacak

Kuşu teslim alan Diyarbakır Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü’nde görevli Mühendis Turgut Yiğit, yaralı kuşu tedavi edilmek üzere Dicle Üniversitesi Rehabilitasyon Merkezi’ne teslim edeceklerini, orada veteriner hekimler tarafından tedavi edildikten sonra kuşun doğaya salınacağını söyledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.