Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

Ev hanımıydı kendi işinin patronu oldu

Ev hanımıydı kendi işinin patronu oldu

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin istihdama yönelik açtığı kurstan faydalanan 2 çocuk annesi Pınar Tanıyan kendi iş yerini açtı.

Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı’na bağlı faaliyet yürüten Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi (DİKASUM) kadınların istihdama ve iş hayatına atılması için mesleki eğitimlerini sürdürüyor.

Ev hanımı Pınar Tanıyan (37), eşinin bir yıldır işsiz olması nedeniyle geçimini sağlamak için DİKASUM mesleki edinme kursuna gitmeye karar verdi.

Zorlu geçen 1034 saatlik “Güzellik ve Saç Bakımı” kursunda eğitimi başarıyla tamamlayan Tanıyan, Kuaförlük yapabilmek için sertifika almaya hak kazandı.

DİKASUM’DA eğitmenlerin teşvikiyle iş yerini açan Tanıyan, kendi işinin patronu oldu.

Bağlar ilçesinde kuaför salonunu açan Tanıyan’ı Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Ayşe Yıldırım ile Kadın Yaşam Destek Merkezinin eğitmen ve kursiyerleri ilk iş gününde yalnız bırakmadı. 

Kadınlar hep birlikte Tanıyan’ın işyerinin açılış kurdelesini kesti.

 “Bu meslek benim için altın bilezik”

Tanıyan, bir yandan ev işleri yaparken bir yandan da meslek öğrenmek için kursa gitmeye gayret ettiğini söyledi.

Kursun her alandan kendisine büyük katkısı olduğunu belirten Tanıyan, şöyle konuştu: 

“Kadın Yaşam Destek Merkezinin bana çok faydası oldu. Mesleki olarak bana A’dan z’ye her şeyi öğrettiler. Gerçekten bu meslek benim için artık bir altın bilezik oldu. Şimdiye kadar mesleğim yoktu ama şimdi eskisi gibi değilim. Burayı açmaya karar verdim ve hocamıza danıştım o da açabilirsin, yapabilirsin dedikten sonra burayı açtım.”

Öğrendiği meslekle aile bütçesine destek olacağını kaydeden Tanıyan, şunları kaydetti:

“Burayı açtıktan sonra sosyal çevrem arttı ve daha çok gelip gidenim oldu. Kadın Yaşam Destek Merkezini bütün kadınlara tavsiye ediyorum. Bugüne kadar bana verdikleri destek için de teşekkür ediyorum.”

“Mesleki olarak kursiyerlere yol gösteriyoruz”

Kadın Yaşam Destek Merkezinde Güzellik ve Saç Bakımı Eğitmeni olan Nurten Duran ise kursların kadınlara önemli katkılar sağladığını söyledi.

Kadın Yaşam Destek Merkezinde birçok branşta kursun bulunduğunu ifade eden Duran, “Eğitimlerin sonunda kursiyerlere ustalık ve usta öğreticilik sertifikaları veriyoruz, mesleki olarak kursiyerlere yol gösteriyoruz.” diye konuştu.

https://www.diyarbakir.bel.tr/haberler/6420-kadin-aile.html

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.