Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

Bilgievi öğrencileri Diyarbakır’ın tarihi mekânlarını gezdi

Bilgievi öğrencileri Diyarbakır’ın tarihi mekânlarını gezdi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Bilgievleri’nde eğitim gören öğrencilere kentin tarihi mekanlarını gezdirdi.

Büyükşehir Belediyesi, kent merkez ile kırsalda yaşayan çocuklar ve gençler için Diyarbakır’ın tarihi ve turistik yerlerini tanımaları amacıyla düzenlediği “Gez-Gör Diyarbakır” etkinlikleri devam ediyor. 

Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığınca düzenlenen etkinlik kapsamında Merkez, Selahaddin Eyyubi, Bismil Prof. Dr. Aziz Sancar ve Hani Gürbüz Bilgievi öğrencileri, şehri gezerek görerek daha iyi öğrenme fırsatı yakalıyor.

Program kapsamında öğrenciler tarihi Sur ilçesindeki Bakırcılar Çarşısı’nı, Dört Ayaklı Minare ve Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan Akademi Üniversite’yi gezdi.

Öğrenciler, eğitmenleri eşliğinde ilk olarak Bakırcılar Çarşını ziyaret etti. Öğrenciler, merak ettikleri soruları eğitmenlerine ve esnaflara sorarak çarşıyla ilgili bilgi sahibi oldu. 

Daha sonra kentin sembollerinden Dört Ayaklı Minareyi gezen öğrenciler hatıra fotoğrafı çektirdi.

Ardından Akademi Üniversite’yi geçen öğrencilere merkezin çalışmaları anlatıldı. 

Etkinlik, öğrencilere yiyecek ve içecek ikramlarıyla sona erdi.

Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı merkez ve kırsal ilçelerdeki öğrencilere yönelik ‘’Gez-Gör Diyarbakır’’ etkinliklerine devam edecek.

https://www.diyarbakir.bel.tr/haberler/6412-genclik-spor.html

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.