Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

“Epik Dönüşüm” sergisi açıldı

“Epik Dönüşüm” sergisi açıldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesince organize edilen “Epik Dönüşüm” resim sergisi açıldı.

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığınca organize edilen Saffet Çinar “Epik Dönüşüm” sergisi Cemil Paşa Konağı Kent Müzesinde sanatseverlerle buluştu.

20 eserden oluşan ve gerçek ile hayal arasında yaşayan insanoğlunun içinde bulunduğu durumu betimleyen ressam Çinar, bu serginin ilk kişisel sergisi olduğunu söyledi.

Sergiye olan ilgiden dolayı memnuniyetini belirten Çinar, şöyle konuştu:

“Sergide, düşsel olarak, zihinsel olarak yani süreli çalışmalar diyebileceğimiz farklı tekniklerde çalışmalarımız mevcut. Amaç hem gerçeği hem hayali harmanlayarak, insanoğlunun hem gerçekte de yaşayamıyor olduğunu göstermek hem de hayatta da gerçekten kendini ifade edememe eksikliğini göstermek.”

Diyarbakır’da düzenlenen sanatsal ve kültürel faaliyetlerin sayısının çokluğundan dolayı mutlu olduğunu ifade eden ziyaretçi Ali Alanoğlu ise şunları söyledi:

“Bu tarz etkinlikleri Sezai Karakoç kongre merkezinde daha yakından görüyorum. Bu tür faaliyetler gerçekten güzel. Bu tür etkinliklerin devam etmesini istiyoruz. Saffet hocanın çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Çalışmaları hayata dair çok güzel mesajlar içeriyor.”

Sergi 12 Ağustos’a kadar ziyarete açık olacak.

https://www.diyarbakir.bel.tr/haberler/6388-epik-donusum-sergisi-acildi.html

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.