Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

Dicle’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinleri yapıldı

Dicle’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinleri yapıldı

Diyarbakır’ın Dicle İlçesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü kapsamında anma törenleri düzenlendi.

İlçede 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı; dün gün boyu, akşam ve gece saatlerinde düzenlenen bir dizi etkinliklerle gerçekleşti.

2016 yılında Fetullahçı Terör Örgütü’nce (FETÖ) yapılan hain darbe girişimi, milletin ve devletin kararlı duruşu, zamanında ve yerinde tedbirleriyle engellenmişti.

Türkiye’de 15 Temmuz 2016’da yaşanan hain darbe girişimi dolayısıyla her yıl 15 Temmuz günü, “Demokrasi ve Milli Birlik Günü” olarak anılıyor.

15 Temmuz Şehitleri anma ve milli irade, demokrasi zaferi bu yıl dönümünde de Dicle’de gerçekleşen anlamlı etkinliklerle anıldı.

Dicle’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı dün ilk olarak, Şehit polis memuru Halit Gülser’in İlçeye bağlı kırsal Pekmezciler Mahallesi’nde bulunan kabrinin ziyaretiyle başladı.

6 yıl önce milli irade ve demokrasi için yapılan başarılı mücadelede, şehit olan kahraman Türk Polislerinden biri de Dicleli Şehit polis memuru Halit Gülser’di. Dicleli polis memuru Halit Gülser, görev yaptığı Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı’na darbeci askerler tarafından düzenlenen bombalı saldırıda şehit düşmüştü.

Anma programı kapsamında Dicle İlçesi’ne bağlı kırsal Pekmezciler Mahallesi’ndeki Şehit Polis memuru Halit Gülser’in kabiri ziyaret edildi.

15 Temmuz Şehidi Polis memuru Halit Gülser’i anma programına Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali ihsan Su, AK Pati Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, Dicle Kaymakamı Kadir Yurdagül, 7. Kolordu Komutanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım, 8. Ana Jet Üst Komutanı Tuğgeneral Ali Özmen, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Dr. Fuat Güney, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Gökhan Çiloğlu, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, Dicle Belediye Başkan Vekili Ferat Ay, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, Dicle İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Osman Öztürk, İlçe Emniyet Amiri Ömür Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammed Ensari, Diyarbakır İl Müftüsü Lütfü İmamoğlu, Dicle İlçe Müftüsü Zeyd Akın, AK Parti MKYK üyesi Alaattin Parlak, Şehit Polis memuru Halit Gülser’in babası Ömer Gülser, AK Parti Dicle İlçe Başkanı Mehmet Ceylan, çok sayıda vatandaş katıldı.

Diyarbakır İl Müftüsü Lütfü İmamoğlu, Şehit Halit Gülser’in kabri başında dua okudu.

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Su ve diğer protokol üyeleri, Şehit Halit Gülser’in kabri başına karafil bırakıp mezardaki çiçekleri suladı.

15 Temmuz Şehitleri Anma Programı, Dicle Merkez Yeni Cami’de Kur’an-ı Kerim ziyafeti yapıldı.

Dicle’de dün akşam polis araçlarından oluşan kortej, kent merkezinde sirenler eşliğinde şehir turu atarak, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kutlama coşkusuna eşlik etti.

Dicle’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı kapsamında, dün akşam saat kulesi önünden 15 Temmuz Şehitleri Parkı’na kadar yürüyüş yapıldı.

Dicle’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı, İlçedeki 15 Temmuz Şehitleri Parkı’nda düzenlenen ve günün anlam, önemini belirten çok sayıda anlamlı etkinliklerle devam etti.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programına Dicle Kaymakamı Kadir Yurdagül, Dicle Belediye Başkan Vekili Ferat Ay, Dicle Cumhuriyet Savcısı Nihal Temiz, Hakim Merve Ercan, Dicle İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Osman Öztürk, İlçe Emniyet Amiri Ömür Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammed Ensari, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Murat Ödoğlu, Dicle İlçe Müftüsü Zeyd Akın, AK Parti Dicle İlçe Başkanı Mehmet Ceylan, TÜGVA Dicle İlçe Başkanı Şükrü Dinç, Dicle Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mustafa Sabır, İlçe Sağlık Müdürü Musab Güner, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Dicle İlçe Müdürü Melik Aslan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Şahabettin Aydın, Dicle Belediyesi Zabıta Müdürü İskender Dayan, Eğitim Bir-sen Dicle İlçe Başkanı Mehmet Yasin Kaş, birçok kurum yöneticisi, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Dicle Şehit Bilal Dicle Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde görevli öğretmen Bünyamin Barca’nın sunduğu program, saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programında, Merkez Yeni Cami İmamı  Ümit Akbaş tarafından Kur’an-ı Kerim Tilaveti yapıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmaları ekrana yansıtıldı.

Dicle Kaymakamı Kadir Yurdagül, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Kaymakam Kadir Yurdagül konuşmasında, “Tarihimizin en karanlık hadiselerinden biri olarak gerçekleştirilen 15 Temmuz işgal girişimi; vatan, millet, bayrak ve devlet sevdalısı Yüce Türk Milleti’nin onurlu duruşu karşısında hezimete uğramıştır. Bu ihaneti asla unutmayacağız ve unutturmayacağız. 15 Temmuz gecesi vatansever halkımız meydanlara çıkarak canı pahasına ülkesine, devletine ve geleceğine sahip çıkmıştır. Halkın gücünün üstünde hiçbir gücün olmadığını gösteren aziz milletimiz, canını hiçe sayarak darbeye karşı etten bir duvar örmüştür.

Milli iradenin bu dik duruşu, terör örgütü hain FETÖ’nün bütün oyunlarını bozmuş ve milletimiz 15 Temmuz’da destan yazmıştır. Tarihi şan ve şeref destanlarıyla dolu olan kahraman milletimiz, dünyada eşine rastlanılmaz bir cesaretle kalkışmacı hainlere gereken dersi vermiştir. Birlik ve beraberliğimizin sonsuza kadar daim olması ve ülkemizin bu tür ihanetlere karşılaşmaması dileğiyle, başta cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, 15 Temmuz gecesi devletimizin bekası için canlarını feda ederek şehadet şerbetini içen Aziz Şehitlerimizi rahmetle, Gazilerimizi minnetle, saygıdeğer ailelerini şükranla anıyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ile ilgili slayt ve video gösterileri sunuldu.

Dicle İlçe Müftülüğü tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti yapılıp ilahiler okundu. Kur’an-ı Kerim tilavetini Osman Çiçek yaparken, İlahiyi Kadir Pekdoğan okudu.

Programda Dicle İlçe Müftülüğü tarafından 15 Temmuz Şehitleri ve tüm Şehitler için Dualar okundu. Şehitler için duayı Merkez Yeni Cami İmamı Ümit Akbaş okudu.

Anma Programı, milli dayanışma, birlik ve beraberlik ruhunu anlatan sinevizyon gösterimlerinin ardından, saat 00.13’te 15 Temmuz salasının okunmasıyla son buldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.