Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

Hani Gürbüz Bilgievi öğrencileri Diyarbakır’ın tarihi mekanlarını gezdi

Hani Gürbüz Bilgievi öğrencileri Diyarbakır’ın tarihi mekanlarını gezdi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Hani Gürbüz Bilgievi’nde eğitim gören öğrencilere Diyarbakır’ın tarihi mekanlarını gezdirdi. 

Büyükşehir Belediyesi, kent merkez ve kırsalda yaşayan çocuklar ve gençler için Diyarbakır’ın tarihi ve turistik yerlerini tanımaları amacıyla düzenlediği “Gez-Gör Diyarbakır” etkinlikleri devam ediyor. 

Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığınca düzenlenen etkinlik kapsamında Hani Gürbüz Bilgievi öğrencileri, Keçi Burcu ve burçtaki Özde Aydın’ın “KÜLL” (Esma’ül Hüsna) sergisini gezdi, Ongözlü Köprü ve Gazi Köşkü’nü görme imkanı buldu.

Öğrencilerden İpek Ekin, arkadaşlarıyla birlikte Diyarbakır’ı gezme fırsatı bulduğu için mutlu olduğunu söyledi. 

Ekin, Diyarbakır’ı gezmekten dolayı duyduğunu memnuniyetini dile getirerek, “Diyarbakır’ın tarihini, kültürünü gezerek öğreniyoruz, heyecanlıyım.” dedi.

“Bol bol fotoğraf çektim”

Hayrunnisa Yıldız da Diyarbakır’ı ilk defa gezme fırsatı bulduğunu belirterek mutlu olduğunu aktardı.

Öğretmen ve arkadaşlarıyla beraber eğlenceli vakit geçirdiğini ifade eden Yıldız, şöyle konuştu:

“Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bugün bol bol fotoğraf çektim. Hani’ye gittiğimde arkadaşlarıma da göstereceğim. Onlara da buraya gelmeleri için tavsiyede bulunacağım.”

“Diyarbakır’ın kültürünü tanıdım”

Deniz Ekin ise daha önce de Diyarbakır’ın tarihi yerlerini gezmediğini ama öğretmen ve arkadaşlarıyla gezmenin kendisinde ayrı bir his uyandırdığını aktardı.

Ekin, şunları kaydetti:

“Hocalarıma beni buraya getirdikleri için teşekkür ediyorum. Heyecanlıyım. Diyarbakır’ın kültürünü tanıdım. Tarihi yerlerini gittiğimde Diyarbakır’ın tarih bakımından zengin bir yer olduğunu anladım. Herkesin buraya gelip dolaşmasını tavsiye ederim.”

https://www.diyarbakir.bel.tr/haberler/6162-genclik-spor.html

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.