Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

Kent Konservatuvarı öğrencileri hünerlerini sergileyecek

Kent Konservatuvarı öğrencileri hünerlerini sergileyecek

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi kent konservatuvarı kursiyerleri, yılsonu etkinlikleri ile Diyarbakırlılara keyifli anlar yaşatacak. 

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Kent Konservatuvarında Halk oyunları, Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği ve Tiyatro kurslarında eğitim gören 72 kursiyer, 23-24 Haziran’da düzenlenecek yılsonu etkinliğinde hünerlerini sergileyecek.

Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenecek etkinlerde kursiyerler, Türk Sanat Müziğinden Halk Oyunlarına, Quarted Dinletisinden Tiyatro Gösterisine, Türk Halk Müziği konserinden ritim Gösterisi ve Resim Sergisiyle Diyarbakırlılarla buluşacak.

“Kursa geldikten sonra birçok şey öğrendim”

Kursiyerlerden Ercan Karasoy, halk oyunlarını hobi olarak yaptığını daha sonra aldığı eğitimle profesyonelleştiğini söyledi.

Kursun faydalı olduğuna dikkat çeken, Karasoy, şöyle konuştu:

“Beden eğitimi öğretmenliği bölümünden mezun oldum. Hem eğlenceli vakit geçirmek hem de alanımda bana yardımcı olur diye halk oyunları kursuna kayıt yaptırdım. Kursa geldikten sonra birçok şey öğrendim ayrıca sosyalleşerek yeni arkadaş ortamım oldu.”

“Herkese tavsiye ediyorum”

Kursiyerlerden Yeşim Karasoy, farklı bir aktivite yapmak için kursa katıldığını ifade etti.

Boş zamanını değerlendirdiğini aktaran Karasoy, “Etkinliklerden çok keyif aldım. İki, üç aylık bir eğitim sürecimiz oldu. Şimdi de son hazırlıklarımızı yapıyoruz. Herkese tavsiye ediyorum.” dedi.

Üniversite öğrencisi Baran Özer ise kursun eğitim hayatına katkı sunduğu belirterek, şunları aktardı:

“Eğlenceli vakit geçirip kendimi geliştirmek için kursun yararlı olabileceğini düşündüm. Hocalarımız samimiyetleri ve tecrübeleri ile bize çok şey kattı. Burada arkadaşlarla birçok bilgi öğrendik.”

https://www.diyarbakir.bel.tr/haberler/6129-kultur.html

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.