Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

Öğrenciler Arkeoloji Müzesi’ni gezdi

Öğrenciler Arkeoloji Müzesi’ni gezdi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 18-24 Mayıs Müzeler Haftası kapsamında Bilgi Evi’nde eğitim gören öğrenciler için müze gezileri düzenledi.

Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı, öğrencilerin eğitimlerine destek olmanın yanı sıra sosyal-kültürel alanda gelişimlerine katkı sunuyor.

Büyükşehir Belediyesi tarafından tahsis edilen araçlarla eğitim kurumlarından alınan öğrenciler, tarihi İçkale içinde yer alan Arkeoloji Müzesi’ni rehberler eşliğinde gezdi.

Tarihi eserleri yerinde görme imkânı bulan öğrenciler, gezide tarihsel bilgilerini pekiştirme imkanı buldu.

Öğrencilerden Muhammed Enes Andan, öğretmen ve arkadaşlarıyla birlikte müzeyi gezdiğinden dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Gezide hem eğlendiğini hem öğrendiğini ifade eden Andan, şöyle konuştu:

“İlk defa geldiğinde pek bir şey anlamamıştım ama ikinci defa geldiğimde hocalarımla ve arkadaşlarımla beraber eserleri inceledim. Şimdi daha ayrıntılı bilgiler kazandım. Çanak, çömlekler beni eski çağlardaki dedelerin ve ninelerin zamanına götürdü. “

“Müzelerde öğrenecek birçok şey var”

Aras Budakçı da tarihi yerinde keşfetmenin gurur verici olduğunu söyledi.

Yaşıtlarının müzeleri ziyaret etmesi hususunda tavsiyede bulunan Budakçı, şunları kaydetti:

“Müze haftası kapsamında arkadaşlarım ve öğretmenlerim ve buraya geldim. Eski tarihi arkeolojik eserleri görünce çok mutlu oldum. Müzelerde öğrenecek birçok şey var. En az okul kadar bir şeyler öğrenebilirler.”

Öğrenciler daha sonra Hz. Süleyman Camii ve Türbesini ziyaret etti. Bilgievi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi eğitmenleri türbe ve 27 Sahabe hakkında öğrencileri bilgilendirdi.

Proje kapsamında 2 bin öğrenci kentteki müzeleri gezecek.

https://www.diyarbakir.bel.tr/haberler/5940-genclik-spor.html

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.