Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

Dicle İlçe Müftülüğü’ne Azad Akın atandı

Dicle İlçe Müftülüğü’ne Azad Akın atandı

Diyarbakır’ın Dicle İlçe Müftülüğü ‘ne Azad Akın atandı.

Azad Akın kimdir?

1994 yılında Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Bismil Ulutürk okulunda okudu. Daha sonra iyi bir puanla Bismil Mecid Çelik Anadolu İmam Hatip lisesine başladı. Dört yıllık başarılı bir eğitimden sonra 2012 de yüksek bir puanla Dicle üniversitesi ilahiyat fakültesine başladı.

Yerel medreselerde aldığı köklü arapça ve dini eğitimden dolayı ilahiyatın hazırlık sınıfından muafiyet sınavını başarıyla geçerek muaf oldu ve ilahiyatı 4 yılda bitirdi. 2012 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yaptığı kadrolu açıktan atama sınavından başarıyla geçip 2013 Ocak ayında imamlığa başladı.

İlahiyatın son sınıfında ihtisas sınavlarına girip başarıyla geçti. 2016 yılından 2019 yılı haziran ayına kadar Konya ihtisas merkezinde 3 yıla yakın köklü bir eğitimden sonra Adıyaman’ın Sincik ilçesine vaiz olarak atandı.

Şu ana kadar 2 eser tercüme eden Azad Akın Mayıs 2022 tarihinde Diyarbakır’ın Dicle ilçesine müftü olarak atandı. Arapça ve Kürtçe bilmekte ve İngilizce ile Farsça dili üzerinde çalışan Azad Akın evli ve bir çocuk babasıdır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.