Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

Vali Karaloğlu: “Diyarbakır’ı gerçekten herkesin yaşamaktan mutlu olduğu, yaşamak isteyeceği bir kente el birliğiyle dönüştürmüş olacağız”

Vali Karaloğlu: “Diyarbakır’ı gerçekten herkesin yaşamaktan mutlu olduğu, yaşamak isteyeceği bir kente el birliğiyle dönüştürmüş olacağız”

Vali Münir Karaloğlu, Diyarbakır Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü’nde meslek içi eğitimini başarıyla tamamlayan Yunus polislerine sertifikalarını verdi.

Diyarbakır Stadyumu’nda İl Emniyet Müdürlüğünce meslek içi eğitimlerini başarıyla tamamlayan 3’ü kadın 17 polis için sertifika töreni düzenlendi.

Vali Karaloğlu burada yaptığı konuşmada Diyarbakır’da son 40 yılın en huzurlu ve güvenli döneminin yaşandığını söyledi.

Bu huzur ortamının sağlanmasında başta Sayın Cumhurbaşkanı’nın kararlı duruşu ve talimatları olduğunu vurgulayan Karaloğlu, bu ortamın oluşması için kolluk kuvvetlerinin çok fedakârlık gösterdiğinin altını çizdi.

Daha yapılacak çok işin olduğunu ifade eden Karaloğlu, şöyle konuştu:

“Bir taraftan Diyarbakır Emniyeti sahada narko alan çalışması başlattı. Diğer taraftan ise İl Jandarma Komutanlığımız milyonlarca kök keneviri tarlada kaynağından bularak imha ediyor. Bunun yanında sahada torbacı dediğimiz çocuklarımızı zehirleyen, aileleri dağıtanlarla amansız bir mücadelemiz var. Bu mücadelemiz devam edecek.”

Uyuşturucunun yanında yine Diyarbakır’da çok can yakan yasa dışı bahis suçları ile ilgili yakın zaman önce önemli bir operasyon yapıldığını anımsatan Karaloğlu, bu operasyonların devam edeceğini belirtti.

Vali Karaloğlu, Diyarbakır’da organize suç örgütlerine karşı amansız bir mücadele başlattıkları dile getirerek, “Diyarbakır’ı gerçekten herkesin yaşamaktan mutlu olduğu, yaşamak isteyeceği bir kente el birliğiyle dönüştürmüş olacağız” ifadelerini kullandı.

Kolluk kuvveti olarak en önemli görevin suçun işlenmesine engel olmak olduğuna vurgu yapan Karaloğlu, Yunus polislerinin önleyici kolluk hizmetlerinde en önemli enstrüman olduğunu kaydetti.

İl Emniyet Müdürü Dr. Hüseyin Aşkın ise yaptığı konuşmada yunus timlerinin özellikle büyükşehirlerde çok başarı elde eden birimlerden olduğunu söyledi.

Diyarbakır’ın Türkiye’nin en güvenli büyük kentlerinden biri olduğunu belirten Aşkın, “özellikle dar sokaklarda motosikletli polislere çok ihtiyaç var. Diyarbakır’da bir kadının, yardıma ihtiyaç duyan bir mağdurun yanında 4 dakikadan daha kısa sürede bulunmak istiyoruz. Şimdi bu süremiz 5 dakika civarında. Ama bunu 4 dakikaya indirdiğimizde dünya standartlarının daha üstüne çıkmış olacağız. Yunus polislerimizle şüpheli yakalamalarımızda yüzde binin üzerinde artış sağladık. Ateşli silah yakalamalarımız yüzde yüz elinin üzerinde arttı. Uyuşturucu yakalamalarımız özellikle uyuşturucu kullanım alanında yüzde bin 190 arttı. Bu geçtiğimiz 6 aylık ‘Narko alan’ projesinde yunus polislerimizin doğru yerde konuşlanmasıyla birlikte, Diyarbakır Türkiye’nin en güvenli büyük kentlerinden biri haline geldi. Arkadaşlarımız büyük bir emek veriyor. Büyük bir gayret içerisindeyiz, gece gündüz her yerdeyiz” dedi.

Sertifikalarını alan Yunus polislerinin motosiklet üzerinde ileri sürüş teknikleri, silahlı sürüş ve akrobasi hareketleri gerçekleştirmelerinin ardından Türk Bayrağını açarak sergiledikleri gösteri izleyenlerden büyük alkış aldı.

Tören, günün anısına toplu fotoğraf çekilmesiyle son buldu.  

Törene Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Dr.Fuat Güney,  İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Gökhan Çiloğlu, İl Emniyet Müdürü Dr. Hüseyin Aşkın, yardımcıları ve emniyet mensupları katıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.